Львів’яни можуть розраховувати на реалізацію 100-150 своїх проектів коштом міста

До 15 вересня триває прийом проектів для участі у громадському бюджеті Львова.

Завдяки цій новації мешканці матимуть змогу реалізувати свої ідеї для покращення інфраструктури своєї вулиці, району, міста. І якщо проект під час голосування отримає підтримку львів’ян, то буде включений до бюджету розвитку на наступний рік.

Сума коштів, передбачена на реалізацію громадського бюджету у 2017 році становить 1% бюджету розвитку Львова (орієнтовно 16 млн. грн.). Всі проекти поділені на дві категорії - великі і малі. Великі – від 200 тис. грн. - до 3 млн.грн., а малі – від 20 тис. грн. - до 200 тис. грн. Авторам також необхідно заручитися підтримкою громади та надати на конкурс підписи мешканців: 25 для малого проекту та 50 – для великого.

Зі слів в.о. начальника управління «Секретаріат ради» Юрія Лукашевського, передбачається, що 60% коштів громадського бюджету будуть спрямовані на малі проекти, вони будуть рівномірно розподілені за районним принципом. При такому обсязі фінансування кожен район міста може отримати фінансування приблизно 20 - 25 проектів. Отож для всього міста це близько 100-150 проектів.

«Успіх цього проекту в тому, щоб мешканці почали між собою спілкуватись на тему розвитку свого простору. Ми хочемо змінити ставлення до громадських місць. Щоб львів’яни зрозуміли, що те, що є між роботою і помешканням - це не є нічийним. Це середовище, де ми живемо, де проводять час наші діти і воно є нашим спільним надбанням і відповідальністю».

Крім цього, громадський бюджет, на думку Юрія Лукашевського, це можливість прямого зв'язку між мешканцями і владою.

«Люди мають можливість запропонувати те, що їм цікаво. Таким чином добре вимальовується пріоритетність у кожному районі. У цьому випадку ми маємо прямий зв'язок – мешканці, їхня ініціатива і кінцевий результат – виконані містом роботи».
Депутат Львівської міської ради Уляна Пак, вважає, що громадський бюджет варто розглядати як один з механізмів безпосереднього здійснення влади.

«Ми розглядаємо громадський бюджет Львова як один з механізмів здійснення влади. Люди матимуть можливість самостійно визначати, куди спрямувати бюджетні кошти. Мешканцям важливо розказати одне одному, що саме вони хочуть зробити, заразити своєю ідеєю. Ми будемо дуже пильно звертати увагу на всі проекти. І не лише на ті, які переможуть, а й на ті, які не перемогли. Тож формувати бюджет розвиту наступного року ми будемо, опираючись на ті проекти, які були подані мешканцями. Я переконана, якщо така ініціатива дасть хороший результат, то ми зможемо обговорювати питання збільшення фінансування».

Додамо, що подати свої ідеї до міської ради можна в електронному вигляді через сайт або через Центр надання адміністративних послуг. Голосування триватиме з 1 по 15 листопада 2016 року.

Детальнішу інформацію можна отримати у відділі громадського партнерства управління «Секретаріат ради» за тел. 297-57-63, ел. пошта [email protected]

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: