Україна може отримати третій кредитний транш

Міністр фінансів України Олександр Данилюк вважає, що Україна дуже близька до отримання третього кредитного траншу від ключового кредитора країни Міжнародного валютного фонду.

Про це він сказав в інтерв`ю Reuters, не назвавши при цьому термінів отримання коштів.

«Ми дуже близькі, і це дуже важливо для нас, тому що це важливий сигнал для ринків, для інвесторів, і він відкриває іншу фінансову підтримку», - цитує Данилюка Reuters.
Міністр також зазначив, що Україна не відчуває гострої необхідності безпосередньо в грошах МВФ. «Йдеться не про нагальну необхідність отримання чергового траншу. Ми на це дивимося інакше, як на довгострокове співробітництво. Це співробітництво, яке веде нас до зростання самодостатньої економіки», - сказав міністр.
Він нагадав, що виділення грошей МВФ навіть у скороченому обсязі 1 млрд дол. замість раніше запланованих 1,7 млрд дол. у будь-якому разі відкриє для України можливість отримання 1 млрд дол. під гарантії уряду США, 600 мільйонів євро макрофінансової допомоги Європейського Союзу, а також кредит Світового банку в обсязі 500 млн дол. на закупівлю газу для проходження опалювального сезону.

Разом з тим, на поточний момент українського питання поки що немає в плані роботи Ради директорів ключового кредитора країни Міжнародного валютного фонду, розписаному до 7 вересня включно. Згідно з інформацією, опублікованою на сайті Фонду, на порядку денному – обговорення програм співробітництва з Сербією, Білоруссю, Брунеєм, Суданом, Боснією і Герцеговиною та державою Кірибаті.
Рада директорів МВФ на початку серпня перервала роботу у зв`язку з традиційними для цієї пори року канікулами. З 20-х чисел серпня Рада відновила роботу, проте українське питання так і не був внесено в розклад.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: