До військових ВНЗ цього року вступили понад 4 тисячі осіб - Полторак

Міністр оборони України Степан Полторак заявляє, що до військових вищих навчальних закладів цього року вступили понад 4 тисячі осіб.


Про це Полторак сказав журналістам після участі в урочистих заходах з нагоди початку нового навчального року і Дня знань у Національному університеті оборони України, - пише УНІАН.
«Особливо я хотів би поздоровити сьогодні військових. Їх близько 4 тис. чоловік. Якщо бути точним - їх 4 тис. 125, які, тимчасово відклавши зброю, сіли за парти для того, щоб отримати знання, які забезпечать нам перемогу», - заявив Полторак.
За словами міністра, «воювати за рахунок чисельності або мужності можна, але великі перемоги здобуваються лише тоді, коли до чисельності, мужності, самовідданості додаються знання і вміння». У зв`язку з цим він сказав, що кількість бажаючих вступити, особливо до Національного університету оборони на оперативно-тактичний, оперативно-педагогічний рівень підготовки, була значно більша, ніж торік. Зокрема, до цього університету вступили 700 чоловік, з яких 80% мають бойовий досвід.
«Я був вимушений збільшити кількість державних місць для того, щоби всі, хто достойний вступити, мали величезне бажання, особливо ті, хто мали бойовий досвід, вступили до вищого навчального закладу», - сказав Полторак.

Нагадаємо, сьогодні у Національній академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного відбулися урочистості, присвячені Дню знань. Там відбулося урочисте шикування за участі очільників міста і області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: