Справу проти Януковича через держзраду відправлять цього року до суду, – Луценко

Генеральна прокуратура України планує впродовж цього року передати до суду справу щодо екс-президента Віктора Януковича в частині державної зради, що призвела до загибелі людей і тимчасової окупації Криму та частини Донбасу.

Генеральна прокуратура України планує впродовж цього року передати до суду справу щодо екс-президента Віктора Януковича в частині державної зради, що призвела до загибелі людей і тимчасової окупації Криму та частини Донбасу, передає УНІАН.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко під час виступу на засіданні Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони.

За його словами, за результатами дослідження понад 3,6 тис. бойових та інших документів експерти визначили ключові фактори, які призвели до загибелі людей, тимчасової окупації АРК, Севастополя, окремих районів Донецької та Луганської областей.

«Фактор перший: державна зрада колишнього президента (Віктора) Януковича, керівництва ЗСУ (екс-міністра оборони України Павла) Лебедєва, (екс-командувача ВМС України Дениса) Березовського, (екс-начальника Генерального штабу - головнокомандувача Збройних сил України Юрія) Ільїна, правоохоронних органів – (екс-голови СБУ Олександра) Якименка, (екс-голови МВС Віталія) Захарченка, (екс-командувача Внутрішніх військ Станіслав) Шуляка та інших», – повідомив Луценко.

Генпрокуратура «продовжує розслідування цієї частини справи, і в рамках загальної справи екс-президента Януковича ми плануємо направити її в частині державної зради до суду протягом поточного року», – запевнив Луценко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: