Судитимуть працівника банку, який вкрав понад три мільйони гривень

Київська місцева прокуратура №10 направила до суду обвинувальний акт відносно працівника одного з державних банків, діями якого фінансовій установі завдано збитків на суму понад 3 млн гривень.

Про це повідомили в прокуратурі Києва.

Встановлено, що упродовж 2014-2015 років менеджер одного із банківських відділень систематично підробляв розрахункові документи, платіжні доручення, а також заяви клієнтів банку на видачу міжнародних банківських карток миттєвої виплати, завдяки чому отримував можливість безперешкодно знімати кошти з їхніх рахунків.

Крім того, маючи доступ до електронної системи банку, службовець незаконно вимикав послугу смс-оповіщення клієнтів про проведені операції з їхніми депозитними рахунками та збільшував добові ліміти зняття готівки через банкомати.

У такий спосіб майже за рік менеджер заволодів коштами 16 вкладників на суму понад 3 млн грн.

В ході розслідування правопорушнику повідомлено підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 190, ч. 1, 2 ст. 200, ч. 2 ст. 200, ч. 2, 3, 4 ст. 358 КК України та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Наразі обвинувальний акт стосовно вказаної особи скеровано до Шевченківського районного суду міста Києва для розгляду по суті. Крім того, державним банком, який у повному обсязі відшкодував вкладникам завдані збитки, заявлено цивільний позов до зловмисника на зазначену суму.

За вчинене йому загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: