Страйк маршрутників, олімпійський призер і львівські школи. Цитатник мера Садового (Відео)

dsc2664-790d584259f2c9596583eabc7bc55843

Осінній сезон стартував, тому роботи у чиновників збільшилось. Відтак, з'являтися на публіці, у порівнянні з літом, міські посадовці будуть тепер частіше.

Ми ж у нашому традиційному огляді розкажемо вам про те, куди встиг завітати мер Львова Андрій Садовий та на кого бургомістр переклав усю відповідальність за страйк маршрутників.

Маршрутники спричинили львів'янам незручності

Міський голова Львова Андрій Садовий розповів про позицію міста щодо страйку маршрутників. Хоча сам мер  з незрозумілих причин називає їх перевізаниками.

Більше детальний матеріал про це читайте ТУТ.

 Зазначив мер і те, що, незважаючи на резонанс справи,  Львів купуватиме 55 нових автобусів у заводу «Електрон. За наступні 5 років, відповідно до програми «Львів 2020», місто планує на 70% оновити громадський транспорт.

«Цього тижня місто пережило страйк частини приватних перевізників, які обслуговують маршрути громадського транспорту. І я хочу коротко пояснити позицію міста та наші подальші дії.

Головна претензія частини приватних водіїв полягає в тому, що їхніми послугами користується занадто багато пільговиків. Держава натомість невчасно і не в повному обсязі компенсує їхні збитки.

Протестуючи проти цього, приватники змусили відчути незручності львів’ян. І це неприпустимо. Громада міста Львова ніколи не погодиться на жоден шантаж. Лише конструктивна розмова може вирішити проблемні моменти.

З іншої сторони є факти зловживань, коли певна частина пасажирів використовує фальшиві посвідчення, - каже мер.

І вчергове годує обіцянками про створену робочу групу, яка вирішить проблеми у комплексі.

Вдячність за медаль

Львівська влада вирішила нагородити бронзового призера Олімпіади в Ріо Тараса Міщука двокімнатним помешканням. Однак на це гроші виділить не лише міський бюджет, який, вочевидь, замало наповнений. Значну суму на помешкання внесе і обласна рада.

«Є добра традиція – за олімпійське золото ми завжди у Львові даємо хороше помешкання. В цьому році ми отримали олімпійську бронзу і вона є дуже цінною. Сьогодні також мав розмову з керівником обласної ради О. Ганущином, і ми спільно домовилися, що у цьому місяці Тарас отримує двокімнатну квартиру», - розповів міський голова.

За його словами, частину коштів на помешкання виділить на сесіях обласна і міська ради. Є домовленість з забудовниками, щоб це була хороша квартира, щоб співпадала ціна і якість, і щоб у вересні ця процедура була завершена.

«Тарас немає жодного помешкання у Львові, а оскільки він привіз медаль, ми зобов’язані йому допомогти», - зауважив мер.

Вітання майбутнім офіцерам

 Першого вересня  відбулось урочисте шикування особового складу Академії сухопутних військ. Студентів-першокурсників з нагоди початку нового навчального року вітало чимало знакових людей. Серед них – і міський очільник Андрій Садовий.

dsc2002-27841cf92b84ab3f77fae1d983641c9b

«Дуже багато десятиліть у цих стінах вчилися військові. І коли у мирний час молодий хлопець є романтиком і хоче мати військову професію – це, звичайно, дуже круто. Але коли є війна, а ти свідомо йдеш, щоб здобути фах офіцера, – це дуже гідний вчинок. Ти йдеш захищати Батьківщину. Це покликанняьогодні український прапор майорить не на всій території України. І діло нас, українців, - воювати за нашу землю. Я прекрасно розумію, ще неможливо зробити винятково силою військових, що це можна зробити в першу чергу тоді, коли рівень життя в нашій країні буде удвічі вищим, ніж у наших сусідів. Тоді це буде набагато простіше та легше. Я вірю, що це можливо, адже це наша країна й у нас немає іншої. Ми повинні робити все можливе для того, щоб тут були лад і повага до людини. Хочу вам також побажати, щоб ви мали славу – славу, яку ви отримаєте своєю важкою працею», - зазначив мер,

Побажав Андрій Садовий студентам-першокурсникам і те, аби вони були чесними і мали Бога в серці. Мер зазначив, що так, як замучить власна совість, не замучить ніхто. Цікаво, чи мучить Андрія Івановича власна совість після подій на сміттєзвалищі у Грибовичах, в умовах масового знищення історичної частини міста та після тривалих обіцянок учасникам АТО щодо отримання квартир? Читайте Дивись.info і ми вам розкажемо.

Підготував Олег ГАЛІВ

фото, відео: ЛМР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: