У Львові дітей АТОвців вчили рибалити (Фото)

fffff

3 серпня на базі водоймища для дітей учасників бойових дій провели семінар з риболовлі. Учасникам розкрили теоретичні основи ремесла, які вони потім закріпили на практиці.

3 серпня на базі водоймища для дітей учасників бойових дій провели семінар з риболовлі. Учасникам розкрили теоретичні основи ремесла, які вони потім закріпили на практиці.

Десятеро дітей воїнів АТО вчилися ловити рибу на водоймі «Кирпичка» (народна назва, водойма по вул. Володимира Великого, — ред. авт.). Суботній майстер-клас для них провели професійні риболови, а також учасники бойових дій на Сході. Для більшості дітлахів — це  перший досвід риболовлі.

«Я раніше ніколи не ловив рибу, але вирішив спробувати. Заняття видається цікавим», — каже Данило, батько якого вже повернувся зі Сходу додому. Про нього хлопець неохоче говорить, більше намагається зосередитися на справі.
Власне, про своїх батьків-воїнів мало говорять усі діти.

«Мій батько і досі в АТО, — каже Ростислав. — Але я б не хотів говорити, де саме. Раптом це нашкодить йому».

Майстер-клас зі спортивної риболовлі для дітей влаштував Львівський клуб з активного відпочинку спільно з Львівським Центром надання послуг учасникам бойових дій.
«Ми хочемо, аби діти відпочили, відволіклися від буденних проблем, — каже екс-президент Клубу активного відпочинку та координатор семінару Володимир Козак. — У майбутньому ми хочемо тут облаштувати безкоштовну школу для усіх дітей, але поки що зосереджуємо увагу на малих бійців. Їм важко».

Долучився до спільної риболовлі і учасник бойових дій на Сході, доброволець Іван Бубенчик.

«Сьогодні ми показуємо дітям, як можна розслаблятися, на що витрачати свій час. Це ж активний відпочинок! Один раз спробуєш — затягує на все життя!», — зауважує Іван Бубенчик.

Під час заняття дітям розповіли про основи поплавочної ловлі, види вудок, а також етику поводження з рибою. Кожен з учасників самотужки мав підготувати свою вудку, закинути її до води та виловити рибину. Увесь улов хлопці відпустили назад до водойми.

Наприкінці майстер-класу учасників нагородили пам'ятними дипломами та книжками.

фото: Ганна БЕЛОВОЛЬЧЕНКО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: