Міжнародні резерви України зросли

За останні 12 місяців міжнародні резерви України зросли на 12%, хоча протягом останніх двох місяців темпи їхнього зростання незначні.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Збільшення резервів у серпні відбулося за рахунок надходжень на користь уряду в сумі 368,3 млн доларів від розміщення ОВДП, номінованих в іноземній валюті.

Ці надходження компенсовано низкою чинників.

По-перше, у серпні після тривалого періоду купівлі іноземної валюти Національний банк провів лише один аукціон з купівлі іноземної валюти з огляду на відсутність її надлишкової пропозиції та поновив проведення аукціонів з її продажу з метою згладжування надмірної волатильності курсу гривні в останні тижні місяця. Як наслідок, чистий продаж валюти Національним банком за минулий місяць становив 13.4 млн. дол.

По-друге, 305.8 млн. дол.  спрямовано на платежі Уряду з обслуговування і погашення державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті у сумі (крім платежів на користь МВФ). Зокрема, 252.6 млн. дол витрачено на обслуговування і погашення за державними цінними паперами.

По-третє, у серпні Уряд та Національний банк сплатили за обслуговування боргу перед Міжнародним валютним фондом 3.3 млн. SDR (54.0 млн. дол. США).

За результатами місяця обсяг міжнародних резервів України покриває 3.6 місяця імпорту і є достатнім для виконання зобов’язань, поточних операцій Уряду та Національного банку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: