Нацбанк визначив умови і порядок підключення абонентів до системи BankID

Національний банк України затвердив порядок функціонування Єдиної національної системи електронної дистанційної ідентифікації фізичних і юридичних осіб BankID.

Як повідомили у прес-службі НБУ, цим порядком урегульована взаємодія банків ізсистемою BankID та суб’єктами надання адміністративних послуг, визначені умови та порядок підключення абонентів до системи BankID.

«Прийняттям цього нормативного акту НБУ врегульовує взаємодію між учасниками у межах системи BankID з метою розвитку електронного врядування в Україні. Наступним етапом проекту має стати використання системи BankID для ідентифікації клієнтів банків з метою отримання разом із адміністративними також і банківських послуг», – зазначили у прес-службі НБУ.

До системи BankID вже підключено портал Міністерства юстиції України, Єдиний державний портал адміністративних послуг Міністерства економічного розвитку та торгівлі, а також портал адмінпослуг міста Львова. Банками-учасниками системи вже стали АТ «Ощадбанк» та ПАТ «Перший Український Міжнародний Банк» (ПУМБ). Подали заявки на підключення АТ «ОТП Банк», АТ «УкрСиббанк», ПАТ «Укрсоцбанк» (UniCredit Bank).

Система BankID Національного банку України – сервіс, який дозволяє проводити дистанційну ідентифікацію громадян та підприємств для отримання адміністративних послуг в електронному режимі. Користувачі зможуть отримувати ці послуги на Єдиному державному порталі адміністративних послуг та інших порталах органів виконавчої влади.

Як відомо, на початку червня НБУ запустив в тестовому режимі систему BankID для спрощення процесу отримання адмінпослуг громадянами. Реалізація цього проекту передбачена Комплексною програмою розвитку фінансового сектору України до 2020 року.

У багатьох країнах BankID використовується для спрощення процесу отримання адміністративних послуг громадянами. Подібний сервіс існує у Швеції, Норвегії, Фінляндії, Естонії, Латвії та інших країнах Європи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: