На Краковці за спробу дати хабара затримали росіянина

14207775_869698359828071_6113149247436180746_o

Протягом доби, в пункті пропуску «Краковець», що на українсько-польському кордоні, прикордонники двічі відмовлялися від пропозиції хабарів за надання пріоритету в оформленні, повідомляє прес-служба ДПСУ.

В повідомленні йдеться, що вчора, неправомірну вигоду у вигляді коштів розміром 180 євро та 200 гривень запропонував прикордоннику 40-річний громадянин Республіки Молдова, який разом із сім’єю в’їжджав в Україну. Таким чином громадянин спонукав військовослужбовця прикордонної служби аби той оформив його авто у пріоритетному порядку, оминаючи загальну чергу та всупереч технології здійснення контрольних операцій в пункті пропуску. У зв’язку із виявленням в діях молдаванина прикордонники викликали на місце події працівників Нацполіції.

У цьому ж пункті пропуску сьогодні зранку громадянин Російської Федерації (чеченського походження) також шукав шляхи пришвидшення контролю за винагороду прикордонникам. Аби позачергово в’їхати в Україну 36-річний водій спробував дати прикордонному наряду 50 євро хабара. Прикордонник від такої вигоди відмовився, викликав старшого та вжив заходів щодо документування кримінального правопорушення. На місце події також були викликані працівники поліції, крім того через не підтвердження мети поїздки громадянину було відмовлено у пропуску через державний кордон України.

З початку року це вже двадцятий випадок відмови мостиських прикордонників від неправомірної винагороди за прийняття незаконних рішень на користь незаконослухняних подорожуючих.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: