Активісти громадських організацій з семи областей зібралися на форму у Львові

У Львові стартував дводенний форум громадських організацій, які є як часниками проекту "Українська регіональна платформа громадянських ініціатив".

У Львові стартував дводенний форум громадських організацій, які є учасниками проекту «Українська регіональна платформа громадянських ініціатив».

Загалом беруть участь у заході понад 120 активістів.

 «Дуже важливо сьогодні, щоб ми не втратили пульс громадянського  суспільства. В межах гібридної війни нам починають системно підкидати «черв’як» розчарування, що «все не так», «все пропало,» і тут ваша роль є не меншою, ніж роль влади. Хочу попросити не втрачати віру.  На сьогодні, на превеликий жаль, є очевидним, що різноманітні олігархічні групи породжують біля себе як сателітів громадські організації, які насправді нічого громадського по своїй суті не мають. Будь-яке ваше звернення до органів влади буде мати на Львівщині підтримку», – заявив, виступаючи перед учасниками Форуму, голова ЛОДА Олег Синютка.

«Цей проект один з трьох, який ми відібрали на конкурсі. Загалом щорічний бюджет, який представництво ЄС втрачає на  програми підтримки громадянського суспільства, становить приблизно 5 мільйонів євро», – розповів координатор сектору «Громадянське суспільство і права людини» представництва ЄС в Україні Станіслав Топольницький.

Проект зокрема має на меті залучити представників громадянського суспільства, особливо із сільських та віддалених регіонів у здійсненні демократичних процесів в Україні. Загалом 66 організацій з малих міст та сільських регіонів 13-ти областей України впроваджували проекти демократичних змін на місцях у 2015-2016 роках. А у Львові учасники Форуму зможуть поділитися успішними результатами реалізованих проектів у рамках першого конкурсу малих грантів. Також вони візьмуть участь у восьми майстер-класах, що проводитимуть провідні експерти з розбудови громадянського суспільства в Україні.

У рамках другого форумного дня, 8 вересня, оголосять Другий конкурс малих проектів у рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив» за кошти ЄС. Новий конкурс матиме на меті покращення співпраці між різними регіонами України. Партнерами проекту є провідні громадські організації Чернігівської, Рівненської, Кіровоградської, Херсонської, Донецької, Закарпатської та Львівської областей. Одним із основних напрямків їх діяльності є сприяння розвитку громадянського суспільства.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: