Дрогобицький центр соціальної адаптації допомагає військовослужбовцям знайти роботу

У Дрогобицькому державному педагогічному університеті імені Івана Франка працює центр перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців. За весь час існування центру залучено 8,5 тисяч колишніх військовослужбовців із 65 міст України, з яких із Дрогобича в цьому році – 24 слухачів.

Про це інформує прес-служба Міністерства освіти та науки України.

5 вересня 2016 року в педагогічному університеті відбулися чергові збори військовослужбовців, які виявили бажання пройти курси перепідготовки у Центрі перепідготовки та післядипломної освіти дрогобицького ВНЗ.

Із програмою курсів, які будуть читатися вже втретє в дрогобицькому виші, ознайомив директор Центру перепідготовки та післядипломної освіти доцент Петро Фещенко. На початку занять до присутніх військовослужбовців звернулися: ректор університету професор Надія Скотна, міський голова Дрогобича Тарас Кучма, директор Західного регіонального центру перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців Андрій Рой, менеджер програми НАТО-Україна Крістофер Штаут та виконавчий керівник цієї ж програми Олександра Огороднікова.

Слухачів курсів ознайомили з програмою НАТО, яка вже 16 років реалізується в Україні та інших країнах світу, щодо надання допомоги колишнім військовослужбовцям. Куратори програми зазначили, що курси є безкоштовними і фінансуються цивільним бюджетом НАТО.

За словами Крістофера Штаута, головною метою програми є психологічна реабілітація, соціальна адаптація та майбутнє працевлаштування колишніх військовослужбовців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: