Геращенко нагадав Лещенку про долю президента Німеччини

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко вимагає від свого колеги за парламентом Сергія Лещенка внесення ясності із купівлею дорогої нерухомості у столиці.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук.

«Я категоричний противник втручання в особисте життя Сергія Лещенка і його коханої жінки! Однак з точки зору законодавства про боротьбу та запобігання корупції до Сергія Лещенка залишилося кілька питань:

  1. На яких умовах була видана позика від головного редактора Олени Притули Сергію Лещенку? (Відсоток, термін початку платежів, термін остаточного погашення відсотків і тіла кредиту).
  2. Чи були ці умови ринковими? Тобто чи відповідав відсоток за позикою умов по видачі таких позик банками, кредитними спільнотами і так далі.

Якщо умови надання позики Оленою Притулою Сергію Лещенку були ринкоиими, то це пряме порушення Закону про запобігання корупції», – написав Геращенко.

Крім того, він нагадав Сергію, що Президент Німеччини Крістіан Вульф був змушений з ганьбою піти у відставку, коли виявилося, що він взяв кредит у знайомих під 4% річних, тоді як банки видавали під 5%.

«Про це, до речі, докладно написав сам Сергій Лещенко в 2012 році в блозі на «Українській правді». Рекомендую Сергію Лещенку та Олені Притулі опублікувати цей договір позики, оскільки чесним людям, які претендують на звання «совісті нації», нема чого приховувати.

  1. За якою ціною і коли були продані інші квартири в будинку на вулиці Івана Франка, в якому придбав квартиру Сергій Лещенко? Це була ціна 1500 доларів за метр квадратний або інші квартири продавалися дорожче або дешевше? Якщо квартира була продана Сергію Лещенку зі знижкою щодо інших квартир, то це може і повинно бути предметом вивчення компетентних органів.
  2. Яке джерело походження коштів, з яких головний редактор «Української правди» Олена Притула видала позику в сумі 1/2 від вартості придбання квартири Сергія Лещенка. Чи були це доходи від рекламної та іншої діяльності «Української правди»?

Або це кошти отримані з інших джерел – наприклад, позики Олені Притулі від третіх осіб?

Якщо перевірка НАБУ, НАЗК, інших компетентних органів підтвердить законність походження коштів, на які було придбано квартиру Сергія Лещенка і відсутність будь-яких пільг та знижок забудовника або заниження процентної ставки за позикою Олени Притули на придбання житла, то вся критика на адресу Сергія Лещенка закінчитися торжеством правди і справедливості.

Та й, здається, назріло питання про електронне декларування доходів і витрат власників засобів масової інформації.

Четверта влада повинна, на мою думку, бути також відкрита і відповідальна перед суспільством, як перша, друга або третя!» – написав Геращенко.

Нагадаємо, вчора був оприлюднений договір купівлі-продажу, згідно із яким народний депутат Сергій Лещенко став власником квартири площею 190 кв.м на вулиці Івана Франка, вартість якої оцінюють у 7,5 мільйона гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: