Лідери Вишеградської групи зустрілись із Гройсманом в Польщі

Сьогодні, на другий день XXVI Економічного Форуму у польській Криниці, відбулася зустріч лідерів держав Вишеградської Групи із українським прем'єром Володимиром Гройсманом, а потім - його розмова із польською прем'єркою Беатою Шидло.

Схоже, що після охолодження стосунків між Києвом та Варшавою влітку цього року, принаймні, на офіційному рівні, наступає відлига, - пише kresy24.pl.

З одного боку, як ми пам'ятаємо, Президент Польщі Анджей Дуда брав участь у святкуванні 25-ї річниці української незалежності. Тепер - до Криниці прибуває український прем'єр Володимир Гройсман, якого тепло зустрічає не лише польска сторона, але і ціла Вишеградська група, що означає щонайменше підтримку змінам, які відбуваються в Україні, а щонайбільше - як сигнал до створення Міжмор'я з Україною в складі, а не уникаючи її.

Як сказала після другої зустрічі прем'єр Шидло: «вільна, суверенна, демократична україна - це гарантія безпеки у Європі та Польщі».

Гройсман у свою чергу відзначив стратегічний характер українсько-польських стосунків.

Яка конкретика?

Голови урядів підтвердили готовність до змін умов переходження спільного кордону, так, аби можна було зменшити черги на пропускних пунктах.

Крім того Гройсман та Шидло запевнили, що українсько-польска міжурядова комісія з «новою енергією» візьметься до роботи над прискоренням спільних проектів у галузі економіки та в оборонному секторі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: