На Львівщині можуть збільшити фінансування професійно-технічної освіти

У середу, 7 вересня, у Міжрегіональному вищому професійному училищі автомобільного транспорту та будівництва м. Львова відбулася нарада керівників професійно-технічних навчальних закладів області та голів профкомів. Зокрема учасники зустрічі обговорили стан професійно – технічної освіти Львівщини та подальшу перспективу її розвитку.

Про це інформує прес-центр ЛОДА.

Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка закцентував на необхідності чіткої позиції щодо системи професійно-технічної освіти регіону.

«Необхідно виробити спільну чітку позицію у сфері профтехосвіти та відстоювати її на урядовому рівні, - наголосив очільник Львівщини. - Також ми повинні самі регулювати регіональне замовлення, адаптовуючи його під потреби ринку праці. На сьогодні в області відчиняють двері нові підприємства, і чекають на випускників професійно-технічних училищ».

Також під час наради її учасники напрацювали звернення з пропозиціями щодо збільшення фінансування професійно-технічної освіти, яке планують направити до Кабінету Міністрів України, і пропозиції до нового Закону «Про професійну освіту». Більш детально це питання обговорюватимуть під час виїзного засідання Комітету ВРУ з питань науки і освіти, яке відбудеться у Львові у вересні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: