На виробництво документальної повнометражки «Залізна сотня» виділено майже 2 мільйони гривень

Розпочинається виробництво документальної повнометражної стрічки «Залізна сотня» автора сценарію та режисера Юлії Гонтарук.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Державного агентства України з питань кіно.
Зазначається, що 5 вересня Держкіно уклало з компанією-виробником фільму контракт про надання 100% державної підтримки на 1млн 970 тис. грн.

«Залізна сотня» стала переможцем 8-го конкурсного відбору. Її виробництво здійснює компанія «Директорія кіно». Продюсерами фільму є Ігор Савиченко та Олександра Братищенко.
За словами режисера стрічки, це кіно не про військовий конфлікт в Україні, а про те, як конфлікт змінює долі людей.
«Фільм носить таку назву, бо його героями є бійці роти «Залізна» полку спеціального призначення «Азов», які під час військової операції в Широкиному вистояли три дні поспіль під натиском ворога. Стрічка створюється на основі записаних інтерв’ю з воїнами полку «Азов», - сказала Гонтарук.
За її словами, зараз вона працює над фільмуванням їхніх історій «за кадром» війни, адже вважає, що найголовніше питання на сьогодні – як складеться доля цих солдатів у майбутньому.

 

«Держкіно підтримало цей проект, бо тема, яку він порушує, – повернення бійців після війни до цивільного життя – потребує розкриття і висвітлення. Зі свого боку, ми зробимо все можливе, аби стрічка побачила світ й сподіваємося на успішне її завершення», - підкреслив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: