У Львові фінські журналісти презентували книгу про Революцію Гідності та війну на Сході

collage-13
Фото: Ксенія Янко

Вчора, 6 вересня, у Львові презентували книгу «Україна. На межі» фінських письменників та журналістів Анни-Лєни Лаурен та Петера Луденіуса.

Вчора, 6 вересня, у Львові фінські письменники та журналісти Анна-Лєна Лаурен та Петер Луденіус презентували книгу «Україна. На межі».

За словами авторів, робота над майбутньою книгою розпочалась у Львові в 2013 році, а високі журналістські стандарти авторів і симпатія до України дали їм змогу правдиво та зримо відобразити події Революції гідності та анексію Криму.

«Я навіть не уявляла, що ця, ви знаєте, співоча, життєствердна революція спричиниться до такої кривавої війни. Ще декілька разів поверталась до України, коли загострилась ситуація на Майдані в Києві, коли анексували Крим, під час демонстрацій на Донбасі. І зважаючи на досвід, котрий я отримала, не було іншого виходу, окрім написати про все», - розповідає Анна-Лєна Лаурен.

Журналістка розповідає, що вже багато років живе і працює в Росії. «У них щось негаразд з головою, у тих росіян», – таку назву мала перша книга Анни-Лєни Лаурен, що з нею познайомився український читач. Її, як і всі наступні «У горах всі рівні. Про Кавказ і його народи», «Невідома ціна свободи: демократичні революції у Грузії, Україні та Киргизії», презентовану нині «Україна. На межі» зі шведської на українську переклала Наталія Іваничук.

Перекладачка зізналася, що бралася за текст із острахом, чи не відштовхне він її, чи змогли письменники вловити, що відчували українці в переламний момент життя нації, коли виходили на Євромайдан.

Упорядник серії «Приватна колекція» видавництва «Піраміда» Василь Ґабор розповів, що книга перекладалась з рукопису і була опублікована шведською та українською мовами майже одночасно.

«Тут не йдеться про популярність. Книга "Україна. На межі" спонукає задуматись про важливі речі, такі як демократія. Це дуже корисна для українців книга і вона обов’язково знайде свого читача», – запевнив він.

За матеріалами Фотографії старого Львова.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: