Український сервіс для створення інфографіки став кращим на міжнародному порталі стартапів

4 вересня український сервіс Adioma потрапив на головну сторінку Product Hunt і посів перше місце в категорії Tech. Інструмент розрахований на людей, які використовують інфографіку: від блогерів, вчителів, письменників і студентів - до консультантів для створення комерційних пропозицій та стартаперів для презентацій, пише ain.ua

4 вересня український сервіс Adioma потрапив на головну сторінку Product Hunt і посів перше місце в категорії Tech. Інструмент розрахований на людей, які використовують інфографіку: від блогерів, вчителів, письменників і студентів - до консультантів для створення комерційних пропозицій та стартаперів для презентацій, пише ain.ua

«Я шукала програму, в якій можна б було легко створювати візуалізації знань. Спробувавши кілька, я зрозуміла, що нічого підходящого не існує, і вивчила Adobe Illustrator і Photoshop. Але проблема цим повністю не зважилася. Коли у мене стався надлишок ідей для втілення, стало ясно, що доведеться робити такий додаток з нуля і робити інфографіки та візуалізації щодня », - розповідає інформаційний дизайнер і творець Adioma Анна Віталь.

За її словами, аналогів Adioma сьогодні немає.

«Є багато додатків для візуалізації даних - з ними ми не конкуруємо. Є програми для створення інфографіки - але в них, на мою думку, надлишок графіки, що не передає змісту тексту. У "Адіомі" ж текст і графіка логічно пов'язані », - розповідає Анна Віталь.

Головна особливість сервісу - те, що користувач не зможе використовувати в графіку не підходять за стилем елементи.

«В інших додатках можна легко зробити "інфографіку-франкештейн", що складається з графічно несумісних елементів. У "Адіомі" вже є набір іконок в однаковому стилі, який покриває 7,000 слів. Він оновлюється щодня », - розповідає Анна.

Використовувати інструмент можна 14 днів безкоштовно в тріал-версії. Підписка ж обійдеться в $ 39 в місяць для створення 20 інфографіка, $ 69 в місяць - для $ 50 інфографіка та $ 299 - для безлімітного використання.

Заснували проект українці - Анна і Марк Віталь, а також Дмитро Герасименко, творець Ahrefs.com. Інтерфейс створював Марк, а розробкою займалися Руслан Белзюк і Назар Сайкевіч з України. Фінансували проект з власних коштів.

За перші три дні після запуску проект отримав 40 000 відвідувачів - половина з них з Product Hunt. За словами Анни, додаток неофіційно запустилось 1 вересня. При запуску виявили критичний баг і почали його виправляти. У той же час хтось з фанатів запостив додаток на Product Hunt.

«Я намагалася прибрати «Адіому», тому що це було дуже рано. Коли прокинулися наступного ранку, побачили, що люди її знайшли, і так і залишили. Але баги пофіксити скоріше », - розповіла Ганна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: