Заступника голови Меджлісу випустили з психлікарні

Заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова, якого з 16 серпня окупаційна «влада» Криму незаконно утримувала в психіатричній лікарні, звільнили з психіатричного стаціонару в Сімферополі.

Про це в Facebook повідомила його дочка Айше Умерова, передає УНІАН.

«Забрали Ільмі Умерова з психіатрії після незаконної примусової «експертизи», - повідомила його дочка.

Цю саму інформацію підтвердив російський адвокат Марк Фейгін, який прилетів до окупованого Криму. «Умерова щойно відпустили з психіатричного стаціонару в Сімферополі», - повідомив Фейгін.

«Те, що звільнили Ільмі Умерова з психдинспансеру, - лише частина того важливого завдання, яке ставив захист. Тепер ми повинні домогтися зняття з Ільмі обвинувачення за ст. 280.1», - зазначив адвокат.

Як повідомлялося, ФСБ РФ затримала Умерова в Бахчисараї 12 травня. Так званий «прокурор Республіки Крим» Наталя Поклонська повідомила, що стосовно Умерова порушено кримінальну справу як «члена екстремістської організації «Меджліс кримськотатарського народу». «У березні 2016 р. громадянин Умеров, перебуваючи на території України, виступав у прямому ефірі українського телеканалу АТR, де публічно закликав до порушення територіальної цілісності РФ. Потім виступ Умерова було розміщено в мережі Інтернет», - заявила Поклонська.

11 серпня так званий «суд» у Сімферополі задовольнив клопотання слідчого доставити Умерова в психіатричний стаціонар для проведення судово-психіатричної експертизи. Під час судового засідання йому стало погано, і «швидка» забрала його в лікарню.

16 серпня співробітники ФСБ вивезли Умерова з лікарні до психдиспансеру для проведення психіатричної експертизи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: