Пентагон заявляє про небезпечне зближення літака США з російським винищувачем

Російський винищувач Су-27 здійснив небезпечний маневр перехоплення американського патрульного літака P-8 Poseidon над Чорним морем.

 
Про це повідомив представник Пентагону, передає ВВС.

 
«Літаки і кораблі ВМС США регулярно перетинаються з російськими підрозділами в цьому районі, і велика частина таких маневрів безпечні і професійні. Однак нас турбують такі небезпечні маневри, як цей», - йдеться в повідомленні відомства.

 
Як стверджує офіційний представник міноборони Росії генерал-майор Ігор Конашенков, літаки-розвідники Р-8 «Посейдон» ВМС США в середу двічі спробували наблизитися до кордону Росії над акваторією Чорного моря без включених транспондерів.
За інформацією джерела в збройних силах США, слова якого наводить агентство Рейтер, маневр тривав близько 19 хвилин, і в ході нього російський винищувач наближався на 10 футів (3 метри) до американського літака.
Наприкінці червня міноборони Росії повідомило, що есмінець «Грейвлы» ВМС США допустив небезпечне зближення з російським сторожовим кораблем «Ярослав Мудрий» у міжнародних водах. У Пентагоні у відповідь заявили, що зближення почав російський корабель.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: