Подільський суд спростував інформацію про відновлення виплати пенсії екс-прем`єру Азарову

Подільський районний суд Києва спростував інформацію про те, що його постанова від 22 липня 2016 року зобов`язує Пенсійний фонд відновити нарахування та виплату пенсії колишньому прем`єр-міністру України Миколі Азарову, пояснивши, що суд лише зобов`язав фонд розглянути заяву Азарова з приводу відновлення йому виплат.


Про це повідомляється на офіційному сайті Подільського районного суду Києва.
«Судом не вирішувалося питання відновлення виплати пенсії позивачу. Вирішення питання про наявність або відсутність підстав для поновлення виплати пенсії Миколі Азарову належить до виняткової компетенції Пенсійного фонду України», - йдеться в повідомленні.
Також відзначається, що у провадженні суду дійсно перебувала адміністративна справа за позовом Азарова до Центрального об`єднаного управління Пенсійного фонду в Києві про визнання дій фонду неправомірними. Однак суть спору полягала в тому, наскільки правомірно територіальний орган Пенсійного фонду України відмовився приймати до розгляду заяву представника Азарова про відновлення останньому виплати пенсії.
«Постанова Подільського районного суду Києва від 22 липня 2016 року фактично зобов`язала об`єднане Центральне управління Пенсійного фонду України в м. Києві розглянути заяву представника Миколи Азарова і вирішити питання про поновлення виплати йому», - відзначається в повідомленні.

 

Таким чином, Подільський районний суд Києва встановив неправомірність відмови територіальним органом Пенсійного фонду прийняти до розгляду заяву про відновлення виплати пенсії та зобов`язав фонд розглянути заяву Азарова.
«Зараз постанова Подільського районного суду м. Києва від 22 липня 2016 року оскаржена відповідачем, а справа перебуває у провадженні Київського апеляційного адміністративного суду, який перевірить законність оскаржуваного рішення», - йдеться в повідомленні.

Як писалося раніше, віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко написав на своїй сторінці у Фейсбук, що Подільський районний суд міста Києва зобов’язав Пенсійний фонд відновити нарахування і виплату пенсії екс-прем’єр-міністру України Миколі Азарову.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: