Стахів пікетує прокуратуру, там кажуть, що це тиск

Активісти Го «Ідея нації» пікетують обласну прокуратуру, вимагаючи неупереджено розслідувати справу по звинувачення Миколи Дутчака, Сергія Разгона та Мирона Кейбіса у вбивстві колишнього працівника правоохоронних органів, пише ІА Дивись.info.

«Хлопці сидять в СІЗО 5 років без вироку суду навіть першої інстанції. Коли їх взяли у райвідділ в 2011 році, то їх катували,  вибивали явку з повинною, це зафіксовано експертизою. Нашою вимогою є розслідувати справу побиття хлопців у райвідділі. Ми також також вимагаємо інкримінувати їм ті статті, по яких їх затримали, бо їм хочуть нав’язати вбивство. Тобто їм намагаються дати 115-у статтю. Ми вимагаємо перекваліфікувати на 121-у, а це різні терміни і обставини.  Ми мали зустріч з в.о. прокурора області, були представники наглядової ради. Позиція прокуратури така, що якщо вони зробили щось неправильно, то суд розбереться.  Але ми дуже сумніваємося що суд захоче йти на конфлікт з прокуратурою, тому хлопців маринують в СІЗО», -  розповів голова ГО Остап Стахів.

Тим часом прокуратура поширила повідомлення в якому дії активістів називає тиском та перешкоджання правосуддю. «У листопаді 2011 року у м. Львові вчинено убивство колишнього працівника правоохоронного органу Олега Назарка. У ході досудового розслідування, слідчі органів внутрішніх справ встановили, а в подальшому на підставі зібраних доказів, довели причетність до цього злочину чотирьох осіб. На даний час у Сихівському районному суді м. Львова триває судовий розгляд у даній кримінальній справі, де на лаві підсудних знаходяться вказані особи. Зазначимо, що судовий розгляд уже перебуває на завершальній стадії, заплановано проведення судових дебатів та ухвалення рішення. Відтак будь – які акції протесту, які покликані чинити тиск на суд чи державного обвинувача є неприпустимими. Лише суд вправі надати оцінку правомірності та законності притягнення тих чи інших осіб до кримінальної відповідальності. Тому прокуратура розцінює таке собі «видовище», як відволікання уваги суспільства від об’єктивної інформації, а також перешкоджання здійсненню правосуддя», – йдеться  у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: