Суд розблокував скандальне будівництво на Варшавській-Сосновій, а ДАБІ наклала на забудовника штраф

6 вересня 2016 року Львівський апеляційний адміністративний суд відмовив мешканцям та місцевим активістам у задоволені вимог по зупиненню будівельних робіт на будівництві будинку на розі вул. Варшавська-Соснова. Рішення суду вступило в силу і оскарженню не підлягає.

Про це повідомили у прес-службі забудовника: «Адміністративну справу за апеляційною скаргою  мешканців на ухвалу Галицького районного суду м. Львова від 21.03.2016р. розглядала колегія у складі трьох суддів, починаючи з травня цього року, у справі  за позовом  місцевих активістів   до  Львівської міської ради  та   Львівського обласного кооперативного міжгосподарське об'єднання по агропромисловому будівництву «Львівоблагропромбуд»    про визнання незаконною та скасування ухвали Львівської міської ради №4499 від 19 березня 2015 року.

Днем раніше, 05 серпня 2016 року Шевченківський районний суд міста Львова визнав протиправним та скасував Розпорядження Шевченківської районної адміністрації Львівської міської ради №401 від 21 липня 2016 року «Про скасування дозволу з порушення об’єктів благоустрою для влаштування будівельного майданчика».

Відтак, станом на сьогодні жодних перешкод чи судових обмежень для будівництва немає, будівельний майданчик встановлений законно і будівельні роботи можуть продовжуватиметься згідно графіку будівельних робіт», – йдеться в повідомленні.

Інспекторів ДАБК не пускали на майданчик

Водночас Інспекція державно-будівельного контролю у м. Львові заявляє про регулярне недопущення посадовців ДАБК на будівельний майданчик для проведення перевірок. Про це йдеться у відповіді Інспекції на запит ІА Дивись.info.

Як йдеться у відповіді, 6 липня посадовця Інспекції, а також представників Шевченківської РА і райвідділу поліції охорона не пустила на майданчик про що було складено було складено відповідний акт.

Також у відповіді на інформаційний запит йдеться, що 8 липня інспекція скасувала реєстрацію декларації про початок будівельних робіт на даній ділянці.

18 липня відбувся черговий виїзд на місце будівництва і знову охорона заблокувала доступ до майданчика про що знову був складений акт про не допуск, два  протоколи про порушення у сфері містобудівної діяльності і два приписи - про припинення робіт, та усунення порушень вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності шляхом проведення позапланової перевірки.

20 липня посадовці Інспекції наклали на забудовника штраф у розмірі 14500 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: