Суд розпочав підготовче засідання у справі екс-керівника львівського «Беркута»

Святошинський районний суд Києва розпочав підготовче засідання у справі проти екс-керівника львівського спецпідрозділу «Беркут» Ростислава Пацеляка, якого обвинувачують у причетності до скоєння злочинів проти активістів Євромайдану.

Святошинський районний суд Києва розпочав підготовче засідання у справі проти екс-керівника львівського спецпідрозділу «Беркут» Ростислава Пацеляка, якого обвинувачують у причетності до скоєння злочинів проти активістів Євромайдану, передає УНІАН.

На судовому засіданні адвокат Пацеляка звернулася з двома клопотаннями. В одному вона просила суд повернути обвинувальний акт прокурору управління спецрозслідувань ГПУ у зв’язку з, на її думку, численними недоліками та суперечностями в обвинувальному акті.

Інше клопотання стосувалось закриття кримінального провадження проти Пацеляка, оскільки злочини, інкриміновані йому за ст. 365 Кримінального кодексу України, були декриміналізовані.

Суддя Святошинського райсуду А.Ясельський відмовив у задоволенні цих двох клопотань.

Натомість прокурор звернувся зі своїм клопотанням: обрати запобіжний для Пацеляка у вигляді особистого зобов’язання, оскільки аналогічний запобіжний захід закінчився 14 червня. Після цього адвокат Пацеляка зауважила, що вона має ознайомитися з клопотанням прокурора.

Суддя оголосив перерву у судовому засіданні до 10:30 15 вересня. На цьому засіданні адвокат Пацеляка викладе свою позицію щодо запобіжного заходу, і суд прийме рішення щодо клопотання прокурора.

Як повідомлялося, Генпрокуратура обвинувачує екс-командира батальйону міліції особливого призначення «Беркут» ГУ МВС у Львівській області Пацеляка в замаху на вбивство та заподіянні численних тілесних ушкоджень учасникам мирної ходи на вулиці Інститутській та у Кріпосному провулку, а також в інших злочинах, вчинених 18 лютого 2014 року. Пацеляк звинувачення відкидає і себе винним не вважає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: