У Панамі затримали Каськіва

Каськіва, який обіймав посаду голови Держагентства з інвестицій та управління національними проектами України у 2010-2014 роках, затримали в Панамі.

Каськіва, який обіймав посаду голови Держагентства з інвестицій та управління національними проектами України у 2010-2014 роках, затримали в Панамі.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає «РБК-Україна».

За словами генпрокурора, протягом 48 годин має відбутися слухання по справі Каськіва. «У разі його згоди на добровільну видачу, екстрадиція відбуватиметься за спрощеною процедурою і триватиме до 30 днів для узгодження всіх процедурних питань з українською стороною (надання даних представників України, які прибудуть в аеропорт Токумен (Панама - ред.) для здійснення передачі та узгодження всіх логістичних питань)», - заявив Луценко.

«У разі відмови Каськіва від добровільної видачі, за законодавством Панами стороні надається 60 днів для захисту своїх інтересів і подачі контраргументів на матеріали компетентних органів України. Однак, панамська сторона запевняє, що поки не бачить підстав для відмови у видачі Каськіва», - зазначив генпрокурор. Луценко також підкреслив, що наразі в діях Каськіва на території Панами не виявлено порушень кримінального законодавства країни.

«У разі вчинення Каськівим кримінального злочину це не стане перешкодою його видачі, оскільки Україна і Панама зможуть домовитися про подальше повернення громадянина України в Панаму для проведення суду та відбування покарання (така практика використовується при видачі громадян США)», - додав генпрокурор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: