Володимир Омелян обіцяє швидкісні поїзди зі Львова до Чернівців

volodymyr-omelyan_large

Міністр інфраструктури хоче створити в Україні систему швидкісного регіонального залізничного сполучення європейського взірця. Швидкісні регіональні електропоїзди мають долати відстань від Львова до Івано-Франківська не менш ніж за 1 годину 10 хвилин, а від Львова до Чернівців за 2 години 20 хвилин.

Міністр інфраструктури хоче створити в Україні систему швидкісного регіонального залізничного сполучення європейського взірця. Швидкісні регіональні електропоїзди мають долати відстань від Львова до Івано-Франківська не менш ніж за 1 годину 10 хвилин, а від Львова до Чернівців за 2 години 20 хвилин.

Такими словами міністр інфраструктури звернувся до  Wojtek Balczun і мерів цих міст.

Це має бути перший партнерський проект між урядом та оновленою Укрзалізницею і реалізовуватись за безпосередньої підтримки держави.

«Впевнений, що до реалізації цього проекту із задоволенням приєднаються і міжнародні фінансові установи, які нам допомагають в пріоритетних інфраструктурних проектах.
Тож за декілька років, проблема транспортної ізольованості Буковини і Прикарпаття може бути вирішена, а регіон отримає новий стимул для економічного зростання та збільшення рівня добробуту його жителів», – сказав міністр.

Нагадаємо, що Комітети Верховної Ради України з питань транспорту та з питань бюджету схвалили законопроект про створення державного дорожнього фонду для фінансування ремонту і будівництва автомобільних доріг країни. Омелян уточнив, що законопроект про дорожній фонд буде поданий на розгляд до парламенту, орієнтовно, в жовтні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: