Львів'яни через онлайн-сервіс подають міністерству екології інформацію про стихійні сміттєзвалища (фото)

14273394_968966496547558_2039533402_o

Мінекології запустило онлайн-карту сміттєзвалищ в Україні. Тепер усі охочі можуть надати міністерству інформацію про стихійні сміттєзвалища у своєму місті чи області, а чиновники, після перевірки, внесуть дані у карту.

 

Відтепер львів'яни зможуть повідомляти про стихійні сміттєзвалища через цей онлайн-сервіс. До слова, зараз в обробці знаходиться два запити про стихійні сміттєзвалища області. Наприклад, про стихійне сміттєзвалище повідомляють у Пустомитівському районі, біля села Липники. Ця інформація перебуває в обробці, тож чиновники мають перевірити, чи дійсно за наведеними координатами є сміттєзвалище.

Також у заявці можна надати опис, що відбувається за певними координатами, який об'єм стихійного сміттєзвалища тощо. Наприклад, про ще одне стихійне звалище у Пустомитівському районі пишуть таке: «В даному місці створено стихійне сміттєзвалище. Туди періодично вивозять різні відходи вантажними автомобілями. Прошу втрутитись у ситуацію і зобов’язати відповідні органи, що зобов’язані здійснювати нагляд за екологічною безпекою, органи місцевого самоврядування, районної держадміністрації, всіх, хто повинен відповідати за це, провести заходи, спрямовані на припинення вивозу туди сміття, заходи для очистки території від утвореного там сміття, накласти відповідні штрафні санкції на відповідальних працівників, що мали повноваження і обов’язки слідкувати за екологічною безпекою на даній території, зобов’язані були вживати негайних і відповідних заходів для припинення вивозу і нагромадження там сміття. Прошу провести службову перевірку в частині дотримання чинного екологічного і кримінального законодавства відповідальними працівниками, що на протязі багатьох років нехтували екологічною безпекою громадян, повідомити природоохоронну прокуратуру чи інший правоохоронний орган для усунення ними даної проблеми. Прошу повідомити мене про прийняті міри до очистки даної території».

aa

 

Інтерактивна мапа надає можливість громадянам надіслати звернення з геоприв’язкою та фотоматеріалами щодо виявлених місць стихійних сміттєзвалищ. Міністерство обіцяє забезпечити оперативне надходження такої інформації до місцевих органів влади, які відповідають за своєчасну ліквідацію стихійних сміттєзвалищ. Інформація щодо статусу опрацювання звернення та відповідних заходів місцевих органів влади відображатиметься у персональному кабінеті. Також можна перевірити виконання заявки за номером, ця інформація має бути загальнодоступною.

68-338c070809f38739e58e2a12a2684633

Мешканці також надали фото стихійного сміттєзвалища біля села Липники.

Окремими шарами на карті показані дані реєстру місць видалення відходів та місць стихійних сміттєзвалищ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: