У ЛМР обговорили проект, який дозволить обмежувати встановлення МАФів у Львові

372f71aae2d0dc42796ece162a3747b0_l

У Львові запровадити аукціон на оренду окремих конструктивних елементів благоустрою для розміщення тимчасових споруд

, про це йдеться на інформаційному порталі депутатів ЛМР.

Вчора, 8 вересня, у Львівській міській раді відбулось громадське слухання проекту Положення про підготовку, організацію, проведення аукціону на оформлення права на оренду окремих конструктивних елементів благоустрою для розміщення тимчасових споруд у м. Львові.

Як повідомила директор департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич, проект ухвали підготовлений для забезпечення відкритості та прозорості процедури визначення орендарів конструктивних елементів тимчасових споруд або пересувних тимчасових споруд.

«Ми пропонуємо проводити аукціон на продаж оренди конструктивних елементів благоустрою. Це дозволить регулювати їх розміщення, надходження до міського бюджету та проводити прозору процедуру надання права оренди конструктивних елементів. Ми вважаємо, що потрібно обмежувати встановлення МАФів біля шкіл, дитсадків, медичних закладів, зупинок громадського транспорту, а також на перехрестях і проїзній частині вулиці. Ще важливо, внести пункт – зауваження від мешканців».

Зі слів Ірини Кулинич, для проведення аукціону розпорядженням міського голови буде створена конкурсна комісія, до якої увійдуть представники виконавчої органів, депутатського корпусу та громадськості.

У проекті Положення зазначається, що комісія перед початком аукціону визначає зовнішні характеристики тимчасової споруди або пересувної тимчасової споруди із зазначенням контурів та площ об’єктів, з прив’язкою до місцевості; типові ескізи фасадів тимчасової або пересувної тимчасової споруди; функціональне призначення тимчасових споруд.

На думку голови комісії конкурентоспроможності, сталого розвитку та підприємництва Андрія Пундора,практика впровадження Положення є важливою для міста з кількох причин. По-перше, процедура встановлення тимчасових споруд у місті Львові не була чіткою і зведеною під єдиний стандарт . По-друге, існує перенасичення на ринку, яке негативно вливає на громадський простір.

«Тому впорядкування і введення єдиної процедури є необхідним. Тим більш, через введення аукціону у результаті зможуть збільшитись надходження до міського бюджету. До речі, є позитивний приклад аукціону для торгівлі баштанними культурами, який приніс місту 175 тисяч гривень».

Як зазначив голова комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища Ігор Телішевський, важливо ввести класифікацію видів продажу промислових груп товарів, обмеження на щільність розміщення МаФів та базові вимоги щодо їх зовнішнього вигляду.

«Я, як голова комісії, вважаю правильним виставляти на аукціон право на оренду. Це дасть змогу проводити цю процедуру відкрито та збільшити наповнення бюджету. На мою думку, місця має визначати міська рада, а також важливо, щоб пропозиції надавали підприємці. Також має бути градація коштів – плата оренди за профілем. Якщо хтось продає хліб, наприклад, то має платити набагато менше, ніж той, хто продає алкоголь чи сигарети. Ми не можемо захаращувати центральну частину міста, а ставити МАфи в тих місцях, де є потреба – це, наприклад, житлові масиви або немає поблизу супермаркетів. Важливо, щоб все вирішувалось прозоро і відкито, а до конкурсної комісії входили не тільки чиновники і депутати, а й громадські активісти».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: