Канадські авіатори проведуть курси для українських військових пілотів

8bcf889a84d7df98b945eefa6e8819e066ed09f9

На базі Львівської авіаційної комендатури Повітряного командування «Захід» відбулася робоча зустріч між українською та канадською сторонами.

Під час зустрічі делегація канадських авіаційних фахівців відвідала стоянку авіаційної техніки. Про це повідомили у Міністерстві оборони України.

Фахівці Королівських ВПС Канади прибули для підготовки до проведення курсів для особового складу Збройних Сил України з питань безпеки польотів. Під час брифінгу було розглянуто низку питань стосовно організації курсів, що плануються в найближчий час.

За словами начальника відділу безпеки польотів — старшого інспектора-льотчика Командування Повітряних Сил Збройних Сил Украйни полковника Сергія Жидкова, ця зустріч спрямована на проведення курсів ІКАО канадськими інструкторами з фахівцями безпеки польотів України.

«Саме від цієї зустрічі ми очікуємо ознайомлення з новими принципами і вивчення позитивного досвіду, що вже напрацьований у світовій системі ІКАО з питань безпеки польотів, — зауважив офіцер Командування Повітряних Сил. — Окрім того, спільний досвід сприятиме удосконаленню системи безпеки польотів України. Планується провести два навчальні курси з фахівцями відповідного напрямку авіації Збройних Сил України».

Натомість представник служби безпеки польотів Королівських ВПС Канади пан Жак Лаплант висловив сподівання на плідну співпрацю з українськими колегами у подальшому.

«У ці хвилини ми раді, що відвідали таку гарну країну і маю сказати, що маємо дуже багато ідей щодо реалізації заходу. Сьогодні Канада готує курси для авіації Збройних Сил України — саме для забезпечення авіаційної безпеки. Ми намагаємося створити реальні умови, щоб продемонструвати своєчасні та виправдані фахові дії при вирішенні ситуації, коли літальний апарат зазнав аварії або катастрофи. Як вже зазначалося, планується два курси в цьому і в наступному році, й будемо втілювати цю ідею зі слухачами», — зазначив іноземний гість.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: