Львівщина – одна з центрів спалаху інфекційних хвороб

У серпні цього року було зареєстровано 12 спалахів інфекційних захворювань, під час яких постраждало 195 осіб, з них 78 дітей (40%). Спалахи реєструвались на 8 адміністративних територіях: Кіровоградській області – три, в Івано-Франківській та Київській – по два, у Житомирській, Закарпатській, Львівській, Миколаївській областях та у Києві - по одному випадку.

 

Про це інформує УНІАН.

За попередніми даними, етіологічний фактор встановлено при розслідуванні 5 спалахів, що становить 41,6%. Зокрема у двох випадках виділено сальмонели, рота- та ентеровіруси, інші збудники – у трьох випадках, збудник не виділено у двох випадках (16,7%). Основний фактор передачі – харчовий.
З метою виявлення причин та умов, що призвели до виникнення і поширення інфекційних хвороб, спеціалісти Держпродспоживслужби взяли участь у проведенні санітарно-епідеміологічних розслідувань.

 
В ході розслідувань встановлено, що основними причинами, які сприяли виникненню спалахів, були грубі порушення санітарного законодавства, а саме: технології приготування страв, термінів і температурного режиму при зберіганні сировини та готової продукції, дезінфекційного режиму, правил особистої гігієни особами, які брали участь у приготуванні страв, недотримання товарного сусідства при зберіганні харчових продуктів і придбання продуктів харчування у місцях несанкціонованої торгівлі.

 
Крім того, встановлено, що у більшої частини підприємств громадського харчування на момент перевірки була відсутня супровідна документація, що засвідчує якість і походження продуктів харчування, які використовувалися для приготування страв. Транспортування продуктів здійснювалось неспеціалізованим транспортом з порушенням температурного режиму.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: