Новий виток сміттєвої кризи: Садовий звалює львівське сміття на однопартійців

13521090_1622297021418907_2125242971_n-560x420

У суботу, 10 вересня, мер Миколаєва Олександр Сенкевич підписав розпорядження про тимчасовий прийом сміття зі Львова на миколаївському полігоні, що безперечно обурило місцевих жителів і депутатів міської ради. До чого це призвело, дивіться у нашому огляді.

За його словами, з таким проханням до нього звернувся мер Львова Андрій Садовий. Серед причин свого рішення він назвав все ще не вирішене питання з Грибовицьким сміттєзвалищем у Львові.

14232650_1789636451321161_9160427474820410679_n

Одразу після цього в Опозиційному блоці Миколаївської міськради заявили, що це рішення прийнято виключно на вигоду партійним інтересам партії «Самопоміч», яку очолює мер Львова Андрій Садовий і членом якої є мер Миколаєва.

У БПП ж вимагають, щоб на позачерговій сесії міськради дав пояснення і однопартієць Сєнкевича мер Львова Садовий. «Думаю, депутати міськради підтримають мене, надавши можливість Андрію Івановичу виступити на сесії і навести аргументи на користь цієї господарської операції», - сказав голова фракції БПП в міськраді Володимир Криленко.

Також до критики мера у Фейсбуці доєднався і депутат облради Максим Невінчаний, який взагалі припустив, що Сєнкевичу загрожує імпічмент: «Щось мені підказує, що цей скандал зі звалищем, може стати приводом для імпічменту, якщо Сенкевич не скасує своє розпорядження про прийняття львівського сміття», - написав він.

Найбільше ж обурило рішення Миколаївськошл міської голови щодо тимчасового розміщення львівського сміття на миколаївському полігоні місцевих жителів. Вони наголошують, що в місті вирішені не всі проблеми зі сміттям, аби помагати такому далекому в географічному розташуванні Львову, а також ставлять запитання, кому це може бути вигідно економічно.

Наразі, як повідомляють місцеві ЗМІ, за сьогодні Миколаївській міський полігон ТПВ прийняв 4 автомобіля з відходами зі Львова, в кожному з яких 200 кубічних метрів сміття.

Під завісу дня, у прямому ефірі 112 каналу Олександр Сєнкевич зізнався, що рішення про тимчасове прийняття сміття було для нього важким, і вважає що ця ситуація з львівським сміттям не проблема Садового, а проблема України.

Тим часом, сьогодні у Дніпрі близько 100 людей перекрили трасу на знак протесту проти прийому сміття з полігонів твердих побутових відходів з Львівської та Івано-Франківської областей. Активісти безупинно ходили по пішохідному переході.

«Через ці відходи територія комунального смітника полігону ТПВ «Еко Дніпро» збільшилася за останні кілька місяців майже вдвічі. Жити поруч із нею стало нестерпно», – повідомила учасниця акції, еколог Тетяна Лампіка.

Після бурхливої реакції місцевих мешканців на львівське сміття, міська влада Дніпра заявила, що у четвер перестане забирати ТПВ зі Львова, - пише Дніпровська панорама.

Чиновники наполягають, що на сьогодні прийнято 8,7 тонн, залишилося два дні на завершення робіт. Журналісти Дивись.info запитали у Львівської міської ради, скільки коштує така «гостинність» з боку Дніпра, однак відповіді не дочекались.

Водночас, з власних джерел в Держекоіснпекції Дніпропетровської області нам стало відомо, що за неофіційною інформацією, Львів заплатить Дніпру 2,5 мільйона гривень за зберігання сміття.

 

img_4962Нагадуємо, що сьогодні Ірина Маруняк,  заступник голови міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, повідомила, що дві компанії, які займаються вивезенням сміття у Львові, не справляються з об'ємами, а чотири райони мають критичну ситуацію з вивезенням сміття. Очевидно, сміттєва тема, попри сподівання мешканців Львова, не закрита.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: