Груник презентував стратегію розвитку Львівської залізниці до 2020 року

ukrzaliznytsya

Під час наради з питань стратегічного розвитку ПАТ «Укрзалізниця», яка відбувалась у Львові 9-10 вересня, в.о. начальника регіональної філії «Львівська залізниця» Іван Груник презентував присутнім членам правління, керівникам департаментів та філій, пропозиції щодо розвитку Львівської магістралі на найближчі 4 роки.

Серед організаційних заходів, втілення яких у найближчі роки матиме економічний ефект для регіональної філії, дозволить скоротити видатки на збиткові види діяльності та підвищити рентабельність об’єктів, залізничники запропонували:

  • передачу нерентабельних (збиткових) під’їзних колій на баланс підприємств, що їх використовують;
  • перегляд діючих нормативних документів в частині зменшення земельних ділянок у користуванні регіональної філії з метою зменшення сплати податку на землю шляхом передачі їх в комунальну або в державну власність;
  • монетизацію пільг на проїзд громадян залізничним транспортом;
  • перегляд тарифної системи ціноутворення в частині розподілу на три окремі складові: інфраструктурну, вагонну і локомотивну;
  • організація приміського сполучення в межах областей (до 70 км) та створення регіональних компаній з управління приміських пасажирських перевезень місцевими органами виконавчої влади та ін.

Серед технічних заходів, на яких під час презентації наголосив Іван Груник, - придбання щорічно щонайменше 28 одиниць пасажирських вагонів та модернізація 34 вагонів кожного року, закупівля нового моторвагонного рухомого складу за кошти із державного та місцевих бюджетів.

«За 25 років незалежності України Львівська залізниця отримала всього 53 нових пасажирських вагони. Востаннє пасажирські потяги магістралі доповнювались оновленими вагонами ще у 2008 році.  І якщо сьогодні у інвентарному парку регіональної філії є загалом 968 вагонів, то експлуатувати ми можемо лише 608 із них. Якщо ж не будемо оновлювати парк, до 2020 року придатними до курсування на магістралі будуть всього 331 вагон», - зазначив в.о. начальника регіональної філії.

Також серед пріоритетів – електрифікація ділянок Ковель–Ізов– Держкордон та Львів–Ходорів–Івано-Франківськ–Хриплин. За словами Івана Груника, протягом наступних років очікується збільшення навантаження та транзиту вантажів на Львівській залізниці, відтак електрифікація ділянок дасть можливість ефективніше використовувати тяговий рухомий склад.  Окрім того, для виконання основних пріоритетів роботи магістралі, необхідні також оновлення парку локомотивів та вантажних вагонів, ремонт штучних споруд та колійної інфраструктури.

Серед соціальних заходів, які намітили залізничники Львівської магістралі, є створення умов адаптації на виробництві з використання системи навчання безпосередньо в процесі роботи (On-the-job program), що передбачає внесення змін до нормативних документів щодо диференційованого професійного навчання робітників. Також для закріплення молоді пропонується переобладнати 45 службово-технічних приміщень в квартири для молодих фахівців, а з метою розвитку корпоративної системи добровільного медичного страхування працівників, пенсіонерів-залізничників, членів сімей працівників (за їх бажанням), пропонується створення такої системи на базі Лікарняної каси та одночасного при бажанні працівників добровільного медичного страхування  у страхових компаніях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: