Львівська облрада просить ВР та Кабмін ввести мораторій на підвищення комунальних тарифів

Львівська обласна рада просить Верховну Раду та Кабінет міністрів України з 1 жовтня встановити мораторій на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для населення.

 

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення депутати прийняли сьогодні на черговій сесії обласної ради.

 

«Вимагаємо встановити з 1 жовтня 2016 р. мораторій на підняття цін і тарифів на газ та житлово-комунальні послуги для населення, своєчасно проводити індексацію зарплат, пенсій та інших соціальних виплат, встановити прозорий механізм ціноутворення на тарифи на житлово-комунальні послуги», - йдеться у рішенні.
Депутати також наполягають на забороні з жовтня здійснювати арешт майна боржників за несвоєчасну сплату житлово-комунальних послуг.

 
Як повідомляв УНІАН, 27 квітня Кабінет міністрів України встановив єдину ціну на газ для населення на рівні 6 879 грн за тис. куб. м, скасувавши з 1 травня норму споживання населенням газу за пільговою ціною.
На тлі встановлення єдиної ціни на природний газ для населення, НКРЕКП підвищила з 1 липня тарифи на централізоване теплопостачання та гарячу воду в Україні в середньому на 75-90%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: