У новому кліпі гурту Rock-H знялася половина жителів забутого закарпатського села (Фото)

222

Свій новий, уже шістнадцятий за ліком, кліп на пісню «Яворе» колоритний закарпатський гурт Rock-H відзняв у маленькому закарпатському селі Кузьмино – на батьківщині лідера групи Віктора Янцо.

Свій новий, уже шістнадцятий за ліком, кліп на пісню «Яворе» колоритний закарпатський гурт Rock-H відзняв у маленькому закарпатському селі Кузьмино – на батьківщині лідера групи Віктора Янцо, повідомляють представники групи.

У цьому легкому та позитивному музичному відео жителі Кузьмина вперше побачили своє село та його околиці з висоти пташиного польоту, а також - самих себе у ролі акторів: майже половина кузьминців взяла участь у масових сценах кліпу.

Більшість із 180 мешканців закарпатського села Кузьмино – пенсійного віку. Місцеву школу закрили кілька років тому. І допоки не почалося економічне відродження села, гурт Rock-H прагне зберегти хоча б культурну спадщину, показуючи його у своїх кліпах. У цьому учасники колективу вбачають свою місію.

«Цим кліпом ми хотіли передати світлі емоції, почуття радості та повноти життя», – кажуть музиканти.

Попри народний текст пісні «Яворе», музика твору – авторська: її написав лідер гурту, член Національної спілки композиторів України Віктор Янцо. А справжньою родзинкою кліпу стала участь у ньому Віктора Винника - лідера відомого українського гурту «Мері». Щоб заспівати пісню, артистові довелося опанувати закарпатську говірку – «русинську бесіду», яку Rock-H популяризує у своїй пісенній творчості ось уже 8 років.

Режисером кліпу «Яворе», як і кількох попередніх відео гурту Rock-H, виступив кліпмейкер Андрій Олаг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: