Упродовж доби рятувальники ліквідували 10 пожеж торфу

14352613_1118564421558390_7114246768702553929_o

Упродовж доби вогнеборці десять разів виїжджали на ліквідацію пожеж торфу у населених пунктах Городоцького, Мостиського, Перемишлянського, Кам’янко-Бузького, Золочівського, Бродівського, Яворівського та Пустомитівського районів.

Так, 12 вересня о 09:50 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про горіння торфу в с. Верхобуж Золочівського району. На момент прибуття вогнеборців площа пожежі склала 1 га. Упродовж дня вогнеборці приборкували займання. Вдалося ліквідувати горіння на площі 0,4 га. Залишається ліквідувати ще 0,6 га.

12 вересня о 10:12 в с. Скварява Золочівського виявлено горіння торфу окремими осередками на площі 1,5 га. Упродовж дня рятувальники здійснювали заходи по ліквідації пожежі. Вдалося загасити 0,5 га торф’яної пожежі. Залишається ліквідувати пожежу ще на площі 1 га. До ліквідації горіння залучили 14 рятувальників, бульдозер та трактор місцевого приватного підприємства.

Цього ж дня о 17:44 рятувальники отримали повідомлення про горіння торфу на площі 6 га в с. Мальчиці Яворівського району. Упродовж доби горіння торфу ліквідовано на площі 0,01 га. Залишається ліквідувати пожежу торфу на площі 5,99 га. До ліквідації пожежі залучили 13 рятувальників, 3 одиниці спецтехніки та пожежну насосну станцію. Нагадаємо, що днем раніше вогнеборці тут ліквідували масштабну пожежу сухої трави та чагарнику на площі 1,5 га.

Окрім цього, рятувальники продовжують здійснювати ліквідацію горіння торфу в с. Гринів Пустомитівського району. За добу вогнеборцям вдалося ліквідувати пожежу на площі 0,1 га. Залишається ліквідувати ще 0, 1га. До ліквідації пожежі залучили 19 рятувальників, 5 одиниць спецтехніки, трактор з бочкою ємністю 10 т місцевого підприємства.

Торф'яні пожежі відрізняються від решти пожеж тривалістю ліквідації та потенційною можливістю збільшення масштабів. Складність гасіння таких пожеж полягає у тому, що горіння проникає у більш глибокі шари торфу. При підземних пожежах, вогню на поверхні ґрунту немає, лише інколи він пробивається з-під землі, але скоро зникає. Але разом з тим, виділяється дим, який стелиться по поверхні. На такі пожежі не впливають ні вітер, ні добові зміни погоди, а горіння може тривати місяцями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: