Геть з парламенту! Громадськість Львова виступила проти Добродомова і Капліна

У телеканалу «Інтер» відібрати ліцензію, а депутатів, викритих у співпраці з російськими спецслужбами, зокрема Добродомова і Капліна, позбавити мандатів вимагають учасники Всеукраїнського форуму громадських організацій.

 

На Всеукраїнському форумі громадських організацій було ухвалене звернення до президента Петра Порошенка, голови Верховної Ради Андрія Парубія та прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, у якому низка громадських організацій вимагає зупинити російську пропаганду в Україні.

«Історія з «Інтером» – це радше серйозне застереження владі і журналістам, які легковажно, безвідповідально поставилися до налагодження системної протидії інформаційній агресії Кремля. Адже цей канал ще під час Помаранчевої революції провадив відверто антиукраїнську інформаційну політику. Вона залишалася ворожою увесь цей час, бо такою є позиція його господарів, відомих промосковських олігархів Льовочкіна і Фірташа», – йдеться у зверненні.

За словами голови секретаріату Конгресу української інтелігенції Львівщини Володимира Парубія, маніпулятивна журналістика активно використовується у Росії. Так само на телеканалі «Інтер» вже декілька років ведеться ця ж маніпулятивна пропаганда.

«Ми зараз перебуваємо у стані війни, а в стані війни треба приймати жорсткі заходи», – наголосив голова ЛОВ Всеукраїнського об’єднання ветеранів Степан Трохимчук.

«Невже аж потрібні були публічні зізнання агента ворожих спецслужб М. Столярової, щоби побачити антиукраїнську редакційну політику «Інтера» та його завсідників, друзів М. Столярової – народних депутатів С. Капліна, Д. Добродомова, Б. Берези», – зазначено у зверненні.

Крім того, зазначається, що депутат Каплін не обмежився лише діяльністю на території України. Нардеп у Страсбургу заявив про відсутність демократії і свободи слова в країні. На думку підписантів, такі брехливі заяви шокували Європу.

«Усім давно була відома промосковська позиція Д. Добродомова, котрий завше був по інший бік барикад, а під час Євромайдану активно протидіяв визвольному руху, намагався у силовий спосіб розігнати обласну координаційну раду національного спротиву у Львові (штаб Майдану)», – зазначено у документі.

На думку учасників форуму, саме за сприяння російської пропагандистки Столярової Добродомов і Каплін сформували власні політичні сили.

Відтак підписанти звернення вимагають: «На час воєнних дій каналу «Інтер» та іншимпроросійським ЗМІ необхідно відібрати ліцензії. Народних депутатів, які були викриті у співпраці з російськими спецслужбами або діяли в інтересах російської пропаганди, варто позбавляти мандатів за антидержавну діяльність і відкликати їх з Верховної Ради. З цією метою слід негайно внести зміни в Закон «Про статус народного депутата» та в інше законодавство, щоби забезпечити механізм відкликання парламентарів».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: