У серпні Львівська залізниця зазнала збитків на 92 мільйони

45ca5771c7

Залізничники підрахували, що за серпень 2016 року доходи від перевезення пасажирів у приміському сполученні територією семи областей, які охоплює Львівська залізниця, склали 7 млн 496 тис грн., коли експлуатаційні витрати становлять 102 млн 131 тис грн.

Відтак, лише за один місяць збитки становлять майже 92 млн. грн. За 7 місяців поточного року доходи склали 36 млн грн., а експлуатаційні витрати на організацію перевезень – 615 млн грн.

Окрім того, у приміському господарстві регулярно трапляються крадіжки, розукомплектування моторвагонного рухомого складу, частішають випадки вандалізму: розфарбовування вагонів, розбиття вікон, ламання елементів салону вагонів приміських потягів. Так, від початку 2016 року залізничники зафіксували 8 випадків розукомплектування приміських потягів сторонніми особами, збитки складають близько 128 тис. грн..

«Приміські перевезення зажди були збитковою діяльність для магістралей України. Якщо раніше з кожної вкладеної гривні у приміське господарство Львівська залізниця отримувала 12 копійок доходів, то зараз ситуація ще складніша – нам повертається лише 6 копійок із кожної гривні. Однак, залізниця продовжує виконувати свою соціальну функцію та попри повне невідшкодування обласними державними адміністраціями пільгового проїзду громадян та відсутність підтримки як з боку органів місцевого самоврядування, так і з державного бюджету на закупівлю нового моторвагонного рухомого складу, ми здійснюємо перевезення. Відтак, просимо пасажирів бути свідомими та оплачувати за проїзд. Усі користувачі послуг залізниці повинні розуміти, що наявність проїзного документа – це і гарантія доставки до пункту призначення, і страхування від нещасних випадків, і забезпечення коректного відображення ситуації із заселеністю приміських потягів», - наголошує в.о. начальника регіональної філії «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» Іван Груник.

Додамо, обласні державні адміністрації від початку 2016 року не компенсували Львівській магістралі жодної копійки витрат на перевезення пільговиків у приміському сполученні, хоча регіональна філія продовжує здійснювати перевезення. Так, за 8 місяців від початку поточного року залізниця перевезла пільговиків на загальну суму 51 млн 606,7 тис грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: