Львівська прокуратура завела провадження на чиновника ЛОДА

Львівською місцевою прокуратурою №3 здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного проведення земляних робіт на об’єктах археологічної спадщини.

Львівською місцевою прокуратурою №3 здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного проведення земляних робіт на об’єктах археологічної спадщини за ч.1 ст.298 КК України (незаконне проведення пошукових робіт на об’єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об’єктів культурної спадщини).

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

В повідомленні йдеться, що що при проведенні земляних та будівельних робіт зі зведення багатоквартирного житлового будинку на розі вулиць Карпинця-Засядька у Франківському районі м. Львова забудовником порушено вимоги законодавства про охорону культурної спадщини, а проекти земляних та будівельних робіт не погоджено з спеціально уповноваженим органом охорони культурної спадщини – Міністерством культури України. Незважаючи на те, що вказане будівництво набуло широкого негативного розголосу, в тому числі у ЗМІ, службові особи Департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації інформацію органу досудового розслідування та повідомлення мешканців прилеглих до будівельного майданчику житлових будинків залишили без належного реагування та не провели обстеження пам’яток культурної спадщини місцевого значення, в безпосередній близькості до яких тривають будівельні роботи.

Таким чином, в діях посадових осіб вказаного департаменту Львівської обласної державної адміністрації вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.367 КК України, а саме неналежне виконання свої службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що завдає істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, державним та громадським інтересам.

З огляду на викладене, Львівською місцевою прокуратурою № 3 за вказаним фактом внесено відомості до ЄРДР та розпочато досудове розслідування.

Оцінка діям чи бездіяльності службових осіб вказаного структурного підрозділу обласної адміністрації буде надано за наслідками досудового розслідування в кримінальному провадженні.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: