Оксана Царевич більше не суддя

Вища рада юстиції звільнила суддю Оксану Царевич за порушення присяги.

Про це повідомив адвокат Роман Маселко.

«Фініта ля комедія. Царевич звільнили за порушення присяги. 13 членів ВРЮ – за, 2 – проти», – написав Маселко на Фейсбук.

Відтак ВРЮ рекомендувала Президенту України звільнити суддю Печерського райсуду Києва Оксану Царевич з посади судді за порушення нею присяги, передає УНІАН.

У висновках доповідача з цієї справи йдеться про те, що суддя Царевич у січні 2014 року прийняла низку ухвал про позбавлення права керування транспортними засобами на термін 6 місяців громадян нібито за невиконання ними вимоги інспектора Державтоінспекції про зупинку транспортного засобу.

Однак суддя Царевич проігнорувала те, що всі протоколи про порушення правил дорожнього руху були складені зі значними порушеннями, не взяла до уваги покази свідків, які стверджували, що та чи інша особа не перебувала в тому місці, де їй приписують порушення правил дорожнього руху.

Також суддя Царевич під час розгляду цих адміністративних справ визнала свідками осіб з боку Державтоінспекції, які не могли бачити, зупинився водій на вимогу інспектора, чи ні.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: