Відомі українські та іноземні інтелектуали і громадські діячі закликали політиків ЄС не закривати очі на агресію РФ

Відомі українські, польські, чеські та литовські інтелектуали і громадські діячі закликали європейських політиків та громадськість не закривати очі на злочини Росії в Україні та не повертатись до звичайного ведення справ з Кремлем.

Про це інформує УНІАН.

«У час, коли Об’єднана Європа все-таки намагається віднайти точку опори, цим зверненням ми, представники різних держав, закликаємо європейських політиків та громадськість знайти інтелектуальні і моральні сили, щоб не допустити так званої «втоми від України» і спокуси умиротворення російського агресора», — йдеться у зверненні.
Автори документу вважають, що забути Україну, втомитися від неї — означатиме забути Європу, означатиме «втому від самих себе, власних цінностей, самої ідеї братньої Європи».
«Розгорнута Росією війна проти України, окупація Криму, збройне втручання на Донбасі, десятки тисяч жертв, півтора мільйона внутрішніх біженців належать саме до тих проблем, від яких європейський обиватель хоче сховатися за власною втомою, — наголошується у зверненні. — Щоденні російські диверсії, провокації і шантаж перестали вражати частину європейського політикуму. Вони вже звикли до цієї війни. Рутина притупляє емпатію. Байдужість урівнює жертву та агресора. Але війна Росії проти України триває. Агресія продовжується».
Підписанти закликають всіх мислячих людей спільного європейського простору виявити солідарність і знайти мужність, щоб виступити проти викликів самоізоляції, ксенофобії та популізму, які здатні розтерзати Європу.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: