Львівська міськрада також засудила дії польських Сенату та Сейму

Львівська міська рада прийняла заяву про несприйняття ухвалених Сенатом і Сеймом Польщі постанов від 07.07.16 та від 22.07.16 щодо Волинської трагедії.

Текст заяви під час сесії 15 вересня озвучив голова фракції «Народний контроль» у Львівській міській радіВалерій Веремчук.

«У питаннях національної гідності важливо було засвідчити позицію львів’ян. Ми вважаємо, що викривлення історичного минулого і його подальша політизація неприпустимі. У цьому не може бути розбіжностей серед львів’ян», – наголосив Веремчук.

Згідно із прийнятою заявою, Львівська міськрада підтримує рішення Верховної Ради про засудження односторонніх дій Сенату та Сейму, що спрямовані на перегляд позитивних результатів українсько-польського діалогу за останні десятиліття.

Львівські депутати розцінюють звернення ВРУ як вимогу скасувати встановлення Сеймом «Національного дня пам’яті жертв геноциду, вчиненого українськими націоналістами проти громадян ІІ Речі Посполитої у 1943-1945 роках».

Якщо польська сторона не відреагує на звернення українського Парламенту, депутати Львівської міської ради вимагатимуть повернутися до розгляду цього питання у стінах ВРУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: