«Львівводоканал» заперечує проти звинувачень у завданні збитків державі

У «Львівводоканалі» вважають звинувачення у завданні збитків державі та створення небезпеки довкіллю безпідставними.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Згадані звинувачення грунтуються на матеріалах, наданих Державною екологічною інспекцією у Львівській області, яка здійснювала перевірку підприємства у грудні 2015 року. На думку інспекції, порушення природоохоронного законодавства полягало у відсутності дозволу на спецводокористування, який підприємство Львівводоканал отримувало від Управління екології та природних ресурсів ЛОДА, та спеціального дозволу на користування надрами, який надає Державна служба геології та надр України.

Як зазначили у юридичному відділі «Львівводоканал» факти і висновки, наведені у прес-релізі прокуратури, є непідтвердженими і передчасними. Зокрема Львівводоканал здійснював діяльність з непродовженим дозволом на спецводокористування лише упродовж періоду  з 24 грудня 2012 по 16 травня 2013 року, а не упродовж 4 років. І саме за цей період «Львівводоканалу» нарахований штраф за діяльність з непродовженим дозволом.

«Львівводоканал не може припинити подачу води до міста Львова та Львівської області лише через те, що наші дозвільні документи припадають пилом у чиїхось кабінетах. Уже впродовж багатьох років ми маємо постійні проблеми та зволікання з отриманням дозвільних документів. Відповідно до чинного законодавства, ми вчасно подаємо пакети документів на затвердження, однак не отримуємо відповіді стосовно результатів розгляду. Ми навіть були змушені звернутися до суду на бездіяльність держустанов щодо невидачі дозвільних документів. І суд визнав нашу правоту.  Однак, нам нарахували багатомільйонні штрафи власне за відсутність зазначених дозволів. У той час підприємство щорічно вчасно платить понад 27 млн.грн. екологічних податків за всі обсяги видобутої води та скинутих стічних вод. Відтак, ми маємо чіткі аргументи та докази відсутності вини підприємства у завданні шкоди державі та будемо відстоювати свою позицію в суді», - зазначили у «Львівводоканал».

Нагадаємо, Львівська обласна прокуратура звинуватила Львівводоканал у завданні збитків на суму 242 мільйони гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: