Міносвіти та медіакомпанія Thomson Reuters співпрацюватимуть

Міністерство освіти і науки України та компанія Thomson Reuters підписали Меморандум про взаєморозуміння, який сприятиме зміцненню позицій української освіти і науки на світовій арені.

Меморандум був підписаний заступником Міністра освіти і науки України Максимом Стріхою і керуючим директором по роботі з органами державного управління та академічного співтовариства, науковими дослідженнями та інтелектуальної власності компанії «Томсон Рейтер» Джессікою Тернер 9 вересня 2016 року.

Максим Стріха підкреслив важливість співпраці з компанією Томсон Рейтер та зазначив, що Угода про асоціацію України в Програмі ЄС «Горизонт 2020» відкриває широкий спектр нових можливостей для українських науково-дослідних інститутів, університетів і підприємств на рівних умовах з державами-членами ЄС. Однак, рівне партнерство неможливо без широкої інформації про наукові дослідження. «Інформація - є основним інструментом для вчених, щоб розробляти нові шляхи і підходи дослідження. Присутність української науки у міжнародному науковому співтоваристві забезпечується публікаціями в кращих міжнародних журналах. Таку можливість розширює співпраця з Томсон Рейтер», - наголосив Максим Стріха.

Заступник Міністра розповів про важливість забезпечення доступом до основних міжнароднихнаукометричних ресурсів українських вчених. Так, доступ до Web of Science має неоціненне значення не тільки для дослідницького процесу, але для студентів, щоб поліпшити навчальний процес і представити результати роботи на високому рівні за межами України.  Представники «Томсон Рейтер» наголосили, що більше 50 українських наукових періодичних видань індексуються у світовій наукометричній базі даних WebOf Science Core Collection, і 16 з них мають імпакт-фактор.

Керуючий директор компанії Томсон Рейтер Джессіка Тернер зазначила, що співпраця між Міністерством і компанією дозволить розвивати взаємовигідні зв'язки між українськими науковими установами, вченими та їх зарубіжними колегами, а також підвищить конкурентоспроможність провідних українських університетів.

У рамках співпраці Міністерства освіти і науки України та компанії Томсон Рейтер вивчатимуться можливості використання МОН, освітніми установами та науковими організаціями України рішень з аналізу ефективності роботи, розвитку міжнародного співробітництва та «бенчмаркінгу» (InCites та Web of Science) і баз даних патентів, зокрема, патентних заявок і патентної аналітики (Thomson Innovation). Сторони розглядатимуть варіанти взаємодії в питаннях зростання показників публікаційної активності й цитування, комерціалізації інтелектуальної власності, а також створення та розвитку центрів компетенцій в цих сферах.

Представники компанії Thomson Reuters проводитимуть навчальні семінари для керівників та експертів Міністерства освіти і науки України, Державного фонду фундаментальних досліджень, інших державних органів та організацій, що фінансують наукові дослідження та розробки освітніх і наукових установ України про інформаційне забезпечення процесу стратегічного та поточного управління наукою з використанням передових інформаційно-аналітичних рішень в області наукометрії, підвищення якості наукових журналів і робіт, управління інтелектуальною власністю та інших актуальних питань і кращих світових практик.

Довідка:

Thomson Reuters - медіакомпанія, утворена в результаті придбання медіакорпорацією Thomson в квітні 2008 року агентства Рейтер (Reuters Group plc). Компанія пропонує послуги у наступних областях - фінансові ринки (комплексні інформаційні рішення для професіоналів фінансових і товарних ринків), інтелектуальна власність (патентна експертиза, дані по торговим маркам і управлінські рішення), дослідницька діяльність (рішення для аналітики в області науково-дослідної діяльності), оподаткування і бухоблік, юриспруденція і ЗМІ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: