Сміття Садового більше не пустять до Синельникового

51455_w_500

Сесія Синельниківськоі міської ради, що на Дніпропетровщині, щойно прийняла рішення про заборону доставлення сміття з інших адміністративних одиниць.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив заступник виконувача обов’язки Дніпропетровської держадміністрації Святослав Олійник.

«Мова йде про львівське сміття, яке чомусь опинилося за майже півтори тисячі кілометрів у Дніпропетровській області. Під час розгляду питання виявилося , що це якась «бюджетна програма». От тепер постає питання: що це за програма, яка фінансується з держбюджету і передбачає переміщення сміття на відстані більше тисячі кілометрів?! Хто це придумав і навіщо?! Що взагалі відбувається?» – написав Святослав Олійник.

Нагадаємо, що у ніч з 13 на 14 вересня у місті Синельникове виявили 27 вантажівок із 600 тоннами львівського сміття. Відтак обурені місцеві жителі перекрили дорогу на полігон, а також прийшли на площі перед міською радою.

b14740204880865

Жителі Синельникове, стурбовані ситуацією, оскільки їхній полігон має площу два на два кілометри, з поглиблення 3-4 метра. Активісти вважають, що якщо сміття почнуть спалювати, то сморід пошириться на 10-12 кілометрів. Роздратовані активісти навіть порізали колеса сміттєвозів.

Як писала ІА Дивись.info, після закриття грибовицького сміттєзвалища, львівські відходи почали возити до інших міст, зокрема до Житомира, Луцька, Коломиї, Калуша, Рівного, Києва, Чернівців, Дніпра, Миколаєва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: