Сплатити штраф за порушення ПДР тепер можна через смартфон

dodotok-shtrafy-dai-620x433

За допомогою сервісу «Штрафи ДАІ» українські водії зможуть перевіряти наявність штрафу за порушення правил дорожнього руху одразу після його реєстрації. Наразі сервіс працює в закритому тестовому режимі.

За допомогою сервісу «Штрафи ДАІ» українські водії зможуть перевіряти наявність штрафу за порушення правил дорожнього руху одразу після його реєстрації. Наразі сервіс працює в закритому тестовому режимі, пише Watcher.

Додаток «Штрафи ДАІ» розробили в рамках програми 1991 Open Data Incubator за підтримки МВС та Нацполіції України. У прес-службі інкубатора 1991 пояснюють, що поява у водіїв можливості перевірити наявність штрафу онлайн за номером водійського посвідчення спонукатиме порушників сплачувати штрафи швидше. Функція сплати заборгованостей, що наявна в сервісі, дозволить водіям уникнути нарахування пені.

Згідно з дослідженнями команди «Штрафи ДАІ», близько 70% водіїв, які не сплачують штрафи, не роблять цього саме з причин втрати протоколів, складності процесу сплати, відсутності часу, або просто не знають або забувають про його існування. Іноді кошти не зараховуються на рахунок державного органу, про що водії занадто пізно дізнаються, при цьому штрафи продовжують вважатися несплаченими, а тому продовжує нараховуватися пеня.

Передбачається, що оплатити штраф можна буде через платіжну систему liqpay.com. Кошти будуть зараховуватися на розрахунковий рахунок головного управління Державної казначейської служби України. Користувачі сервісу отримають квитанцію про оплату.

Додаток «Штрафи ДАІ» вже доступний для скачування в AppStore. В Google Play додаток з’явиться 20 вересня.

Додамо, що від початку роботи патрульної поліції Львова, оштрафовано майже 500 пішоходів. За участю нетверезих пішоходів сталося станом на серпень 2016 року - 25 ДТП у них загинуло 3 людини. Неочікуваний вихід на проїзну частину -79 ДТП, 76 з них потерпілими і загинула 31 особа. 41 ДТП - через перехід у невставноленому місці, з них із потерпілими - 38, 10 загиблих.

14317325_1594729960828770_6889044617776866184_n

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: