У Львові дискутуватимуть про книгу шрифтом Брайля

У межах Форуму видавців, який цьогоріч має окремий майданчик для літератури шрифтом Брайля, сьогодні, 16 вересня, триватиме дискусійний майданчик «Чи потрібна книга брайлем в епоху цифрових технологій?».

Завтра, 17 вересня, триватиме майстер-клас з виготовлення тактильної книги для дітей з особливими потребами. Про це повідомили у Львівській міській раді.

Зокрема, дискусійний майданчик відбудеться у залі бібліографії Львівської національної наукової бібліотеки ім. В. Стефаника НАН України (вул. В. Стефаника,2). Початок – о 13:00.

До участі у ньому запрошені директор департаменту середньої та загальної освіти  МОН Юрій Кононенко, начальник відділу освіти дітей з особливими потребами ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» Мар'яна Дмитрієва, директор видавництва «Освіта» Вікторія Карасьова. Також запрошені батьки незрячих дітей, директори спеціальних та інклюзивних навчальних закладів, видавці з Тернополя, Миколаєва, Луцька, Рівного, Києва та ін.

Майстер-клас з виготовлення тактильної книги для дітей з особливими потребами триватиме на цокольному поверсі Львівської національної галереї мистецтв (вул. Коперника, 17). Початок – о 10:00. До участі у ньому запрошені батьки «особливих» діточок.

Нагадаємо, з 15 по 18 вересня у межах Форуму триває експозиція літературних творів рельєфно-крапковим шрифтом для дітей різних вікових категорій, видання для батьків та педагогів, які опікуються дітьми з вадами зору (вул. Коперніка, 17, 3-ій поверх, стенд №415 Львівської національної галереї мистецтв). Стенд вміщує 22 видання, надруковані протягом останнього року. Серед них – твори Івана Франка, Грицька Григоренка, Каті Штанко, Оксани Думанської, Оксани Кротюк та ін., а також перекладні твори Туве Янссон українською мовою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: