У Львові розповіли про невідоме життя Грушевського

_mg_9353_1474014786_613x408-66666666667_3_0

Сьогодні, 16 вересня, у Національному університеті Львівська політехніка з нагоди 150-тиліття від народження Михайла Грушевського стартував міжнародний симпозіум «Михайло Грушевський: знане і незнане».

У заході брали участь науковці  з України, Німеччини, Польщі, Татарстану. Доповідачі розповідали про постать Грушевського в історичній пам’яті Холмського краю, казанський період його життя та інші невідомі факти з життя Великого українця. Участь у симпозіумі також взяли науковці, освітяни, представники різних установ та громадських організацій Львівщини і студенти.

Варто зазначити, що організаторами заходу є Львівська обласна державна адміністрація,  департамент з питань культури, національностей та релігій ЛОДА, Національний університет «Львівська політехніка», Міжнародний інститут освіти, культури  та зв’язків з діаспорою, Українсько-турецький культурний центр «Сяйво», Львівське суспільно-культурне товариство «Холмщина».

Довідка:

У вересні 2016 року минає 150-років від дня народження епохальної постаті української історії – Михайла Грушевського (1866-1934), видатного українського історика, будівничого української державності та модерної української нації, людини з когорти тих, що визначали орієнтири українського національного руху кінця ХІХ та в перші десятиліття ХХ ст.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: