У Росії пишуть, що у Львові влаштовують другий Майдан, – огляд російських ЗМІ

im578x383-golovna

Російські ЗМІ не обійшли увагою останні події в Україні. І традиційно, вдалися до найефективнішої маніпуляції масовою свідомістю –маніпуляцією фактами, підтасованими у потрібний спосіб. Про львівське сміття, рейтинг президента та неугодні росіянам реформи в українській освіті, дивіться у нашому огляді.

maxresdefault

Порошенко VS Савченко

Російський сайт РИА Новости оприлюднив дослідження, яке мало би за мету дискредитувати Порошенка та показати, як Президент України бореться з йому неугодними.

«Результати червневого дослідження громадської думки, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення Міжнародного республіканського інституту, були для президента Порошенка справді катастрофічними. Він зайняв аж 10-е місце у відповідях на питання про ставлення до політиків. Перші три позиції посіли Надія Савченко, Андрій Садовий та Михайло Саакашвілі», – пише РИА НОВОСТИ.

Сайт пише, що основне завдання Савченко було – озвучити тези, які не підлягали риториці інших політиків та сильно вдарили по її репутації. А саме: – про необхідність амністування бойовиків ЛДНР (негативно оцінили цю пропозицію 55%, позитивно - 28%); - Про те, що Майдан і Антимайданом мали одну програму (негативно - 55%, позитивно - 29%); - Про те, що жителям України доведеться просити вибачення у жителів Донбасу (негативно - 53%, позитивно - 33%).

Російські ЗМІ вбачають у Садовому конкурента для Порошенка, утім, сміття усе зіпсувало. Але все ж таки у статті йдеться, що цілком ймовірно, що 2019 року виборці цілком можуть забути про негативні моменти з біографії Садового.

Ну і нарешті Саакашвілі, образ якого за словами російської преси, роками створювався рекламістами та піарниками. «Провалом закінчилася спроба Саакашвілі прорватися до Києва на хвилі створення антикорупційного руху. Саакашвілі поступився в ній лідерство Сакварелідзе і Лещенко. Можливо, розрахунок був у тому, щоб тримати його в резерви до виборів (тактика Садового), але людям просто набридло чекати, тим більше, що якихось особливих перемог Саакашвілі в Одесі не здобув (навіть мера повалити не зміг)», – пише РИА НОВОСТИ.

Таким чином, – пише сайт, – Порошенко може бути поки що спокійним. Адже своїй суперників йому вдалося на деякий час нейтралізувати.

За мотивами Рея Бредбері

У підпалі пропагандистського каналу «Інтер» спікер російської Держдуми Сергій Наришкін угледів історичні паралелі. Про це написав сайт ЛентаRU. Він порівняв пожежу на каналі зі спалюванням книжок нацистами часів правління Гітлера в Німеччині. Буцімто цей епізод нагадав Наришкіну Європу 30-тих, коли німці спалювали «незручні» для них книги.

Якби спікер російської Держдуми книги читав, то для підсилення ефекту міг би перевести ситуацію з підпалом в літературну площину, порівнявши її з сюжетом відомої антиутопії Рея Бредбері.

im578x383-golovna

Так званий факт-чек інтерв'ю міністра закордонних справ Клімкіна журналістам німецького видання «Дойче Велле» потребує також роз'яснення. РИА Новости висміяли відповідь Павла Клімкіна на запитання німецького журналіста: Яким міністр бачить майбутнє України. На що політик відповів: «Я бачу Україну здатною просунути вперед європейське співтовариство. Чи знаєте ви якусь іншу країну, де так активно борються за майбутнє, як це роблять в Україні? Так харизматично, з таким завзяттям». Автор факт-чеку чомусь вбачає у відповіді Клімкіна безглуздість. А ідея, що Україна якось може консолідувати Європу, викликає у нього, явного українофоба, когнітивний дисонанс.

Для чого українцям антиросійська та антирадянська історія?

Росію хвилює не лише львівське сміття та рейтинг Порошенка, а також те, що ж там цікавого відбувається в українській освіті, а псевдоексперти-педагоги так і спішать дати свою фахову оцінку реформам.

Недавно Міністерство освіти і науки України затвердило нові програми підручників для 9 класів, враховуючи події останніх двох років. Більше уваги приділятиметься темам радянської окупації та війні з Росією. І тут понеслось...

«В'ятрович не знає справжньої педагогіки, справжньої науки та «істинної» освіти», – пише «провідний» російський експерт.  «Вони, звичайно ж, зіпсують ціле покоління. Хоча є надія, що зі зміною влади, всі ці «перекоси» і «перегини» вийде усунути. І тільки на це одна велика-велика надія», – рузюмують російські експерти.
А й справді, невже хтось, окрім Росії, може володіти «істинним» знанням історії, культури та політичної думки...

14365472_680630168771488_1391909013_n

У Львові другий Майдан?

Здавалось би локальна проблема зі сміттям у Львові також стала топ-темою російських засобів масової інформації, які колективно почали смакувати новини про те, як «західний П'ємонт» потопає у побутових відходах. А стрічку заполонили новини із заголовками «Атошники збирають під мерією новий Майдан». «Учасники АТО розбили біля Ратуші наметове містечко і обіцяють «тримати оборону» до тих пір, поки мер не виконає їхні законні вимоги», – пише РИА Новости. Утім, сьогодні, 16 вересня від наметового містечка залишилося 2-3 намети, а самих атошників під мерією не помічено.

До слова, Франція знала соціальну рекламу про Росію.

Багач ОЛЕКСАНДРА

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: