Чергове обговорення децентралізації у Пустомитівському районі не дало результатів

У селі Відники, що входить до Звенигородської сільської ради Пустомитівського району, відбулося чергове обговорення перспектив долучення до Пустомитівської чи Давидівської громади. Ця зустріч також не мала конкретних результатів, як і попередня.

Про це повідомляє кореспондент «Дивись.Info».

Цього разу на обговоренні були присутні голова Звенигородської сільської ради Наталія Толопко, секретар Пустомитівської міської ради Андрій Жидачек та співробітник «Інституту регіональних досліджень» Андрій Пелехатий, які у своїх виступах намагалися довести доцільність долучення Звенигородської сільської ради до Пустомитівської територіальної громади.

На противагу їм цього разу виступали лише представники т.зв. «Ініціативної групи села Відники», які виступають проти об'єднання із цим утворенням (відповідно, схиляються до об'єднання із Давидівською ТГ). Голови Давидівської сільської ради Віталія Дяківа цього разу не було.

Ці збори стали своєрідним продовженням того обговорення, що відбулося у селі минулої неділі. Тоді організатори (ініціативна група) нагалися переконати громаду села у тому, що прийняте сільською радою Звенигорода рішення про долучення до Пустомитівської ТГ не є законним, оскільки воно, мовляв, не кореспондується із думкою громади села. Сьогоднішню зустріч ініціювала сільська голова Наталія Толопко, аби продемонструвати альтернативну ініціативній групі думку.

По завершенню зборів не було прийнято жодної резолюції, а представники ініціативної групи зійшлися на думці, що скасування рішення Звенигородської сільської ради поки не є можливим. Тож питання утворення «Великої Пустомитівської громади» залишається відкритим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: