До приїзду першого віце-прем’єра пожежники активно гасили терикон біля Соснівки

14322592_535323573343964_7165487883944015127_n

Учора на терикон ПАТ «Львівська вугільна компанія» прибула комісія на чолі з першим віце-прем’єр-міністром Степаном Кубівом. До приїзду високих гостей на породному відвалі активізувалися роботи із гасіння.

Учора на терикон ПАТ «Львівська вугільна компанія» прибула комісія на чолі з першим віце-прем’єр-міністром Степаном Кубівом. До приїзду високих гостей на породному відвалі активізувалися роботи із гасіння. Про це повідомив активіст, мешканець Червонограда Олександр Клімов.

«Ось вам і результат!!! Після сьогоднішньої поїздки на терикон ПАТ «Львівська вугільна компанія» першого віце-прем’єра України Степана Кубіва можу зробити висновок, який зовсім не задовольнить мешканців навколишніх міст та селищ. Степан Кубів наголосив, що те, що говорять з трибуни Верховної Ради за півтора гектара займання не відповідає дійсності, а насправді, за його баченням, горить приблизно 0,6 га. Загрози здоров’ю людей немає, а перевищення показників у повітрі невелике», – написав Олександр Клімов.

Він також зазначив, що до приїзду високих гостей із столиці, активніше працювала ДСНС.

«Але як сьогодні гарно працювали представники ДСНС, як вміло та ретельно пожежники гасили загоряння перед першим віце-прем’єром, але чомусь у будній день там нікого не побачиш. Сироїд була, Кубів був, Бондар був, Синютка був, а терикон і надалі продовжує горіти», – додав Олександр.

І наголосив, що хтось живе і дихає цим кожен день, а хтось просто будує собі політичну кар’єру.

Натомість інший активіст, мешканець Соснівки Валентин Сасовець розповів Дивись.info, що  ПАТ «Львівська вугільна компанія» найняла приватну фірму зі Львова, яка моніторить стан терикону і за допомогою спеціального тепловізора відстежує, де усередині відвалу починається горіння, відтак, де саме потрібно гасити. Однак принаймні до приїзду столичної комісії ситуація із гасінням не змінилася  на терикон, як і раніше, продовжують лити воду, а ПАТ «Львівська вугільна компанія» так само вивозить породу на терикон.

Нагадаємо, займання терикону ПАТ «Львівська вугільна компанія» сталося торік у вересні, гасити породний відвал почали лишень навесні, але з порушенням технології. Незважаючи, на численні звернення мешканців, представників місцевої влади і публікації у ЗМІ, ситуація практично не змінюється. У зоні ураження перебувають мешканці кількох насерених пунктів: Соснівки, Восвина, Гірника, Сільця, Межиріччя і Городища.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: